51 de medicamente care se acordau anterior cu viza comisiilor de experți, prescrise direct pacienților

medicamenteDe la 1 martie, 51 de medicamente scumpe care anterior acestei date se acordau cu viza comisiilor de experți ale CNAS și CAS Hunedoara, vor putea fi prescrise direct asiguraților, după completarea formularelor specifice de verificare a respectării criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru medicația respectivă.

Medicii prescriptori din județul Hunedoara vor avea obligația să completeze formularele pe care le vor transmite ulterior, prin mijloace electronice, către Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, urmând ca, în termen scurt, transmiterea să se facă online către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). ”Formularele vor constitui un sprijin pentru medicii prescriptori, deoarece reprezintă o modalitate rapidă de verificare a încadrării pacientului în criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor respective. Totodată, ele vor fi și un instrument de control al evoluției costurilor prescrierilor de medicamente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului  CAS”, se arată într-un comunicat al CAS Hunedoara.

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara atenționează că întreaga responsabilitate pentru prescrierea medicamentelor menționate, precum și pentru corectitudinea completării formularelor va reveni exclusiv medicilor prescriptori.