Florin Roman: ”Modificarea Statutului PNL s-a făcut pentru ca Gigei și Mișulei să conducă în continuare destinele”

romanpnlDeputatul PNL Florin Roman a criticat sâmbătă modificările la statutul partidului, susținând că acestea au fost făcute pentru ca „Gigei și Mișulei” să conducă în continuare destinele formațiunii politice.

El a spus că modificările la Statutul PNL au fost primite cu puțin timp înainte de ședința BPN și că la această reuniune s-a procedat pe „iuțeală”. De asemenea, el a criticat modalitatea de alegere a secretarului general interimar.

„Modificarea statutului s-a făcut pentru ca unii oameni care ne-au adus aici să stea în continuare acolo. Acest statut este modificat pentru ca Gigei, Mișulei, cum doriți dvs, să vă conducă în continuare destinele. Ca să se poată face acest lucru era nevoie de două lucruri: să se modifice statutul, iar cei incomozi să fie dați la o parte. Se pare că unii colegi nu au înțeles nimic din rezultatele alegerilor parlamentare sau, dacă au înțeles, înseamnă că nu își doresc același lucru pe care vi-l doriți mulți dintre dvs — să ducem PNL la guvernare. Nu o să-i vedeți niciodată pe cei care clamează astăzi unitatea, pe acei Mișulei, Gigei să se lupte cu PSD-ul. Îi veți vedea întotdeauna gudurându-se pe lângă șefi, oricare ar fi ei, apoi îi trădează de fiecare dată”, a spus Roman, la Consiliul Național de Coordonare al PNL, care se desfășoară la Parlament.

El a precizat că a votat împotriva modificării Statutului PNL în ședința BPN. „Meritocrația va trebui, o dată pentru totdeauna, să izbândească și în PNL”, a conchis Roman.

Și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a criticat faptul că nu au fost prezentate modificările la statut. „Cred că era bine să avem câte o foicică, să știm ce modificăm la statut. Aud tot felul de zvonuri. Fără ei (primarii — n.r.) partidul este zero. Ei se bat, ei o și iau din toate pozițiile. De unde salarii? Din pensia dumneavoastră domnilor parlamentari că nu am văzut unul care să meargă la notar și să spună că nu vrea pensia. De ce sunteți ipocriți?”, a spus Hava.

El a pledat pentru un „partid puternic”, motivând că există un parteneriat cu un „președinte puternic” — Klaus Iohannis. „Niciodată un președinte ca Iohannis nu poate să aibă un parteneriat cu un partid care se bâlbâie”, a conchis Mircea Hava.

AGERPRES