Guvernul ia măsuri în cazul muncitorilor români exploatați în Sicilia

grindeanu la tvPrim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus efectuarea unei vizite de lucru comune a reprezentanților Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și ai  Ministerului Afacerilor Interne, în Republica Italiană, în contextul informațiilor despre existența unor cazuri de exploatare a cetățenilor români aflați la muncă în regiunile Sicilia și Calabria. Misiunea menționată va avea loc între 15  și 17 martie. Vor participa ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, și un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne. 

”În urma informațiilor apărute despre existența unor cazuri de exploatare a cetățenilor români aflați în regiunile Sicilia și Calabria, am dispus ca, în zilele următoare, reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și ai Ministerului Afacerilor Interne să efectueze o vizită în Italia. Aștept un raport al reprezentanților Guvernului României după întâlnirile pe care aceștia le vor avea cu oficialitățile locale, dar și cu organizațiile de români aflați la muncă în Italia, cele implicate în apărarea drepturilor muncitorilor străini și combaterea abuzurilor asupra acestora”, a precizat premierul Sorin Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Membrii delegaţiei vor avea întrevederi atât cu oficialităţile locale, cât şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor de români aflaţi la muncă în Italia, precum şi cu cei din mediul asociativ implicaţi în apărarea drepturilor muncitorilor străini şi combaterea abuzurilor asupra acestora.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a lansat o consultare pe teme concrete privind cooperarea şi dialogul bilateral româno-italian, într-o întrevedere cu şeful misiunii diplomatice italiene la Bucureşti.