Liberalii acuză PSD, ALDE și UDMR că au dat ”copy-past” proiectului PNL privind majorarea indemnizației aleșilor locali

roman-pnl-candidat”Am constatat astăzi cu surprindere că deputații PSD , ALDE și UDMR au dat copy-paste la amendamentul depus de mine, alături de alți 12 colegi deputați și senatori liberali, încă din 27 februarie, la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, amendament prin care solicitam majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali”, a declarat astăzi deputatul Florin Roman, președintele interimar al PNL Hunedoara.

Aceasta arat că amendamentul a fost depus de parlamentarii PNL : Corneliu OLAR, Claudiu-Vasile RĂCUCI, Sorin-Ioan BUMB , Nicolae GIUGEA , Ion ŞTEFAN, Lucian HEIUŞ, Vasile-Florin STAMATIAN, Dan VÎLCEANU , Constantin ŞOVĂIALĂ , Cristinel ROMANESCU , Angelica FĂDOR, Florin Claudiu ROMAN  și Alexandru PEREŞ. Acest amendament prevedea că, prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9  din 27 ianuarie 2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, începând cu data de 1 martie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiile de care beneficiază  personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, se majorează cu 30% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2017.

Adică exact ceea ce susțin astăzi grupurile PSD, ALDE și UDMR, singura diferență fiind legată de data de la care se aplică majorarea. ”În amendamentul nostru noi solicitam data de 1 martie, iar ei vin astăzi cu data de 1 aprilie. În rest, copy-paste după amendamentul nostru, o practică des întâlnită la membrii PSD. Trebuie precizat că amendamentul PNL nu a fost introdus în circuitul firesc al dezbaterilor din Comisiile de muncă și de buget-finanțe de la Camera Deputaților, reprezentanții PSD însușindu-și pur și simplu ideea noastră , iar acum se prezintă public drept susținătorii drepturilor aleșilor locali, cărora le majorează indemnizațiile cu 30%”, mai spune deputatul liberal.

Florin Roman arată că PNL va susține în continuare acest amendament și va vota majorarea indemnizațiilor cu 30% pentru aleșii locali, deoarece consideră că așa se repară o inechitate  din sistem. În același timp însă, Roman spune că PNL condamnă ferm  modul în care reprezentanții PSD, ALDE și UDMR și-au însușit amendamentul PNL și l-au prezent ca și cum ar fi inițiativa lor. ”Aceste practici nu fac cinste celor trei partide și nici activității parlamentare.PNL va susține în continuare acest amendament și va vota majorarea indemnizațiilor cu 30% pentru aleșii locali, deoarece considerăm că așa se repară o inechitate  din sistem.Trebuie precizat că amendamentul PNL nu a fost introdus în circuitul firesc al dezbaterilor din Comisiile de muncă și de buget-finanțe de la Camera Deputaților, reprezentanții PSD însușindu-și pur și simplu ideea noastră , iar acum se prezintă public drept susținătorii drepturilor aleșilor locali, cărora le majorează indemnizațiile cu 30%”, a ma precizat Florin Roman.