Prioritățile Parlamentului European pentru bugetul Uniunii din 2018: creștere economică, locuri de muncă, siguranța cetățenilor

siegfried muresanCreșterea economică și locurile de muncă, în special pentru tineri, trebuie să rămână prioritățile cheie ale bugetului UE, alături de abordarea problemelor privind migrația și schimbările climatice – susțin europarlamentarii în raportul ce pregătește negocierile pe marginea proiectului de buget al UE pentru 2018. Bugetul trebuie să fie echipat cu instrumentele care să îi permită să răspundă în mod simultan multiplelor crize cu care ne confruntăm şi trebuie, de asemenea, să se îmbunătățească siguranţa cetăţenilor Uniunii Europene şi a îngrijorărilor acestora privind securitatea.

„Aș dori să propun două priorităţi politice: în primul rând, creşterea economică şi locurile de muncă, iar în al doilea rând, securitatea. Propun să investim mai mult în infrastructură, inovare şi cercetare, să susţinem mai multe întreprinderi mici şi mijlocii şi să investim mai mult în antreprenori, în mod special în cei inovatori”, a declarat Siegfried Mureşan (PPE, România), raportorul Parlamentului European pentru bugetul Uniunii în 2018.

Raportul votat miercuri, 15 martie, reprezintă prima etapă a procedurii bugetare. Documentul prezintă așteptările Parlamentului European cu privire la propunerile ce urmează a fi formulate de Comisia Europeană.