Operațiunile de căutare a celor doi turiști, rătăciți în Masivul Retezat, au fost reluate

jandarmi in cautareÎncă de la primele ore ale dimineții de luni, 20 maetie, jandarmii montani și salvamontiștii din juețul Hunedoara au reluat acțiunea de căutare a celor doi turiști din Craiova dispăruți duminică în Munții Retezat.

În prezent, un număr de trei echipe se deplasează pe două trasee care ajung în zona Bucura. Astfel, în jurul orei 07.30, o echipă mixtă alcătuită din 5 salvamontiști și 3 jandarmi montani au început deplasarea pe traseul cabana Gențiana și Vârful Bucura, în Masivul Retezat, iar o doua echipă formată din salvamontiști a început deplasarea pe traseul cabana Buta – refugiul Bucura. Totodată,după un scurt interval de timp, a treia echipă formată din salvamontiști a pornit pe primul traseu.

Condițiile meteorologice rămân în continuare dificile în zona în care echipele de salvare își desfășoară activitatea.

Încă din cursul zile de ieri, acțiunea de căutare a celor doi turiști a fost coordonată de prefectul județului Hunedoara, domnul Valer Ungur, din punctul de comandă avansat, al Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, constituit în apropierea masivului montan.