Senatorul Cristian Resmeriță a reușit deblocarea ”crizei deșeurilor” la Lupeni

gunoi lupeni11Municipiul Lupeni risca să se confrunte cu o iminentă criză a deșeurilor, după ce timp de aproape o săptămână deșeurile depuse la punctele de colectare de pe raza municipiului Lupeni nu au mai fost ridicate de către firma care a contractat aceste servicii în urma licitației organizate de Primăria Lupeni la finele anului trecut.

Potrivit informațiilor publice prezentate de primarul interimar al municipiului Lupeni, Iacob Mesaroș, firma Proserv a notificat Primăria Lupeni că dorește să renegocieze tarifele de colectare a deșeurilor de pe raza municipiului Lupeni, argumentând faptul că deșeurile nu mai pot fi depuse în deponeul temporar de la Petroșani, ci trebuiesc duse la Horezu, cheltuielile de transport fiind în această situație mai mari. Cum însă prin contractul asumat de firma de salubritate cu Primăria Lupeni a fost stabilit un tarif rezultat în urma licitației care nu poate fi modificat, Primăria Lupeni a solicitat inclusiv Comitetului Local pentru Situații de Urgență clarificarea situației și luarea unei decizii, pentru ca orașul să nu fie sufocat de deșeuri din cauza acestei crize care, în opinia autorităților locale din municipiul Lupeni, este una artificial creată de cei de la firma de salubritate.

resmerita la lupeni sud

Îngrijorați de situația creată, mai mulți cetățeni au adus problema și în atenția senatorului de Valea Jiului Cristian Resmeriță, fostul primar al localității, căruia i-au solicitat să intervină în rezolvarea acestei probleme.

Potrivit declarațiilor lui Cristian Resmeriță, în cursul zilei de astăzi, acesta a luat legătura cu toți factorii implicați în gestionarea situației privind colectarea deșeurilor pe raza municipiului Lupeni. ”În urma unui dialog pe care l-am avut cu toate părţile implicate, am reuşit să deblochez această criză, astfel încât, în zilele imediat următoare, se va reveni la normal în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere pe raza municipiului Lupeni”, a decarat senatorul Cristian Resmeriță.