”Start-up Nation – Romania” în sesiune de informare la Deva

start uoZece mii de firme înființate după 30 ianuarie 2017 vor putea beneficia de un sprijin financiar din partea statului, în vaoare de minim 100.000 și maxim 200.000 de lei în cadrul programului guvernamental ”Start-up Nation – Romania”. pentru acets program, guvernul a alocat pentru acest următorii 3 ani un buget total de 1.713.798 mii lei.

Programul “Start-up Nation – Romania”se adreseaza IMM-urilor care au fost infiintate dupa 30 ianuarie 2017. Prin intermediul programului IMM se poate obtine o finantare nerambursabila de maxim 200.000 lei pentru achizitia de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii, mobilier, echipamente IT, autoutilitare, licente, websiteuri, brevete, spatii comerciale, mobilier, servicii de consultanta sau formarea profesionala a angajatilor. Alocatia nerambursabila reprezinta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile fara TVA din cadrul proiectului.

Se estimeaza crearea a minimum 20.000 de noi locuri de munca anual in cadrul celor 10.000 de intreprinderi nou infiintate care vor trebui sa angajeze minimum 2 salariati cu contract de munca pe durata nedeterminata si sa-i mentina in activitate cel putin 3 ani, pentru obtinerea finantarii de maxim 200.000 lei.

In cadrul programului sunt eligibile doar anumite tipuri de activitati, iar printre activitatile excluse sunt: intermedierile financiare, tranzactiile imobiliare, activitati de comert, jocuri de noroc, activitati agricole etc. Accesarea alocatiei financiare nerambursabile presupune asumarea urmatoarelor obligatii pe intreaga perioada de monitorizare (3 ani): asigurarea bunurilor achizitionate, mentinerea locurilor de munca nou create, mentinerea bunurilor achizitionate in patrimoniul firmei, amortizarea normala a activelor. Accesarea finantarii nerambursabile se face prin inscrierea online a planului de afaceri si anexelor conform procedurii de implementare care urmeaza sa intre in vigoare si ce va fi publicata pe siteul AIPPIMM.

Pentru investitorii din județul Hunedoara interesați de acest program guvernamental de încurajare a inițiativei private, Consiliul județean Hunedoara, ADEH, camera de Comerț și Industrie a județului Hunedoara și  Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat organizează în data de 4 Aprilie 2017 la Deva o sesiune de informare organizata cu participarea: secretarului de stat Adrian Mladinoiu din cadrul Secretariatului General al Guvernului, a secretarului de stat Harry Ilan Laufer  din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, precum și a șefului oficiului OTIMMC, Adrian Pășcuța .

Evenimentul va avea loc la  sediul Inspectoatyului Școlar Județean Hunedoara din Deva, începând cu ora 10,00.