Polițiști ecologiști, voluntari în plantarea de arbori

plantare de pomPoliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara au participat pentru al şaptelea an consecutiv, la programul naţional „Luna plantării arborilor, 15 martie – 15 aprilie” desfăşurat, în judeţul Hunedoara, de  reprezentanţii Direcţiei Silvice.

Astfel, în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean au fost plantaţi 10 arbori din speciile paltin, tei şi gorun, la acţiune participând, alături de poliţişti, şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Hunedoara.

La sfârşitul săptămânii trecute, și polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Călan au răspuns solicitării de a participa, alături de reprezentanți ai altor instituții şi organizații locale, la ediția a IV-a acțiunii eco-civice „UN PUI DE OM ȘI-UN PUI DE POM!”. Evenimentul a avut loc la inițiativa Asociației Călan 1387, în colaborare cu Primăria orașului Călan și Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA – Direcția Silvică Hunedoara şi a constat în plantarea a peste  250 de puieți de paltin, într-o zonă aflată la intrarea în Orașului Nou Călan.

Prin acţiunea lor, poliţiştii au răspuns solicitării partenerilor instituţionali din cadrul Direcţiei Silvice Hunedoara de a participa la campania naţională „Luna Pădurii”, ce urmăreşte responsabilizarea opiniei publice cu privire la importanţa pădurilor în menţinerea echilibrului ecologic.