Președintele Comitetului bazinal Olt-Jiu al Asociației Române a Apei a încetat din viață

niculescu-apa-canalLucrările Adunării Generale a Asociației Române a Apei – asociație profesionaă care reunește reprezentanți ai tuturor operatorilor serviciilor publice de apă și canalizare din țară, care au început astăzi la București sunt umbrite de vestea tristă a trecerii în neființă a vicepreștedintelui acesteia, ing. Mircea Niculescu.

” Într-adevră, o veste tristă umbreşte reuniunea A.R.A care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti. Toţi reprezentanţii operatorilor de apă din România am primit cu tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a celui care a fost domnul inginer MIRCEA NICULESCU. Pentru noi, ce din Valea Jiului, vestea este cu atât mai dureroasă cu cât Mircea Niculescu, vulcănean de origine,  a fost nu doar un coleg de excepţie şi un om deosebit, ci şi un bun prieten şi susţinător al Apa Serv, al Văii Jiului şi al meu personal. Suntem alături de FAMILIA îndurerată şi transmitem sincere condoleanţe.Dumnezeul să-l odihnească în pace !”, ne-a spus Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Mircea Niculescu era Director General al Companiei APA CANAL Sibiu, Preşedinte al Comitetului Teritorial Olt-Jiu şi Vicepresedinte al Asociaţiei Române a Apei. Născut la Vulcan (jud. Hunedoara), ing. Mircea Niculescu avea 71 de ani și conducea societatea de Apă Canal din Sibiu de la înființarea acesteia, în anul 1998, fiind totodată unul dintre cei mai vechi omeni din administrația locală sibiană. Acesta a fost internat, în urmă cu câteva zile, la Spitalul județean Sibiu din cauza unor probleme de sănătate, care s-au dovedit a-i fi, în cele din urmă, fatale.

 

’’Cum mare greutate în suflete ne despărțim de cel ce până joi, 6 aprilie, s-a aflat în fruntea societății ”Apă Canal” Sibiu căutând, neobosit, căile prin care serviciul de apă și canalizare să devină tot mai bun, mai performant. Mircea Niculescu a fost cel care, începând cu anul 1989 și-a pus amprenta pe serviciile publice oferite sibienilor și nu numai. Parcursul profesional a fost unul amplu, marcat de dorința permanentă de a fi oferi totul pentru a realiza obiectivul vizat’’, se arată într-un comunicat al SC Apă Canal SA.