Șapte centre autorizate pentru sacrificarea mieilor în județul Hunedoara

masurat 3Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a avizat funcționarea a șapte centre temporare de sacrificare a mieilor în județ, acestea fiind situate, de regulă, în apropierea piețelor agroalimentare din principalele orașe hunedorene.

Centrele temporare funcționează în Deva, Brad, Simeria, Orăștie, Hunedoara, Hațeg și Petroșani și au fost deschise pentru ca populația să se poată aproviziona cu carne de miel în condiții de igienă și siguranță alimentară.

Pentru mieii care vor fi sacrificați în vederea comercializării în magazine, DSVSA Hunedoara a autorizat un abator în localitatea Nojag.

„În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, conducerea DSVSA Hunedoara a dispus formarea unor echipe mixte de control pentru efectuarea unor controale în târguri, piețe agroalimentare, unități tip supermarket, unități de procesare, abatoare, unități de alimentație publică și unități de vânzare cu amănuntul din județ”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, dr.Leontin Laslău.

Controalele vor viza sănătatea animalelor destinate sacrificării, modul de comercializare a cărnii de miel, a ouălor, laptelui, peștelui și produselor derivate din acestea.

Orice abatere de la normele de igienă poate fi semnalată DSVSA Hunedoara la numerele de telefon afișate la sediile circumscripțiilor sanitar-veterinare din județ, mai ales că medicii veterinari au program prelungit până la ora 20,00, în fiecare zi a săptămânii.

AGERPRES