Sărbători pascale fără incindente în județul Hunedoara

politiaPentru siguranţa cetăţenilor, în zilele dedicate Sărbătorii Paștelui, poliţiştii hunedoreni au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În perioada 14-17 aprilie a.c., peste 500 de poliţişti au acţionat pe raza judeţului Hunedoara, în cadrul dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia operativă în cazul producerii unor fapte antisociale.

Poliţiştii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale şi investigaţii criminale – au fost la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele de agrement, în pieţe, târguri şi oboare, dar şi în proximitatea lăcașelor de cult, astfel încât în perioada sărbătorilor pascale nu s-au înregistrat incidente de natură infracţională grave şi nici accidente rutiere grave.

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți, au fost aplicate, în perioada 14-17.04.2017, 159 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (dintre care 111 amenzi pentru depăşirea limitei de viteză, în trei dintre situaţii fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, întrucât aparatul radar a indicat o viteză de deplasare cu 50 de km/h mai mare decât viteza maximă legală). Pentru neregulile constatate, au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare şi 9 permise de conducere.

Poliţiştii le adresează mulțumiri cetățenilor care respectă legea, contribuind astfel la menținerea unui climat de liniște și siguranță publică.