Patru decenii de activitate medicală la Spitalul din Petroșani

spital petrosani2Activitatea medicală spitalicească de la Petroșani împlinește anul acesta 40 de ani de activitate în actuala clădire a Spitalului de Urgență din Petroșani.

Evenimentul este marcat printr-o serie de simpozioane și workshopuri, reunite sub genericul ”Zilele Medicale ale Spitalului de Urgență din Petroșani”, eveniment care debutează joi, 20 aprilie 2017 la Petroșani.

Zilele Spitalului de Urgență Petroșani vor avea loc, în perioada 20-22 aprilie, cu participarea unor reputați medici specialiști din România, care vor susține prelegeri la Petroșani.

Evenimentul ese organizat de Spitalul de Urgență din Petroșani, în parteneriat cu Primaria municipiului Petrosani, Colegiul Medicilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, ai Moașelor și Asistenților Medicali din România.

”Pilon al activității medicale nu doar de la Petroșani, ci și din întreaga Vale a Jiului, Spitalul de Urgență reprezintă o instituție de mare importanță pentru comunitatea noastră. În toți acești 40 de ani de existență ai Spitalului din Petroșani, aici au activat medici excepționali, care au făcut din lupta pentru viață nu doar o profesie, ci un mod de viață. La ceas aniversar, este de datoria noastră să le transmitem mulțumiri tuturor celor care, din 1977 și până astăzi, au fost alături de cetățeni în cele mai dificile momente din viața lor. Administrația Locală din Petroșani rămâne un partener și un susținător al dezvoltării activității medicale de la Spitalul de Urgență din Petroșani, al cărui parcurs trebuie să devină, din zi în zi, unul al calității și performanței medicale”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Deschiderea  festivă a Zilelor Spitalului de Urgență Petroșani va avea loc joi, 20 aprilie, la Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, începând cu ora 10,00.

spital petrosani1