Legea prin care elevii din învățământul profesional și tehnic pot beneficia de masă și cazare gratuită a fost promulgată de Președintele României

Klaus-Iohannis1Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea legii pentru completarea art.12 din Legea 1/2011 a educației naționale.

Actul normativ prevede că elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic cu durata de minimum trei ani pot beneficia de masă și cazare gratuită în cantinele și internatele școlare.

Legea stipulează că „acoperirea cheltuielilor pentru cazarea și masa acestora se poate asigura din bugetele locale sau de la consiliile județene prin decizii proprii”.

Tot vineri, șeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței Guvernului 18/2016 privind amenajarea spațiului maritim și a Legii pentru completarea art. 9 al Titlului XI — Renta viageră agricolă din Legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente.

AGERPRES