Asistență medicală SMURD la dispoziția turiștilor care vizitează Sarmizegetusa Regia

Home Reportaj Asistență medicală SMURD la dispoziția turiștilor care vizitează Sarmizegetusa Regia
Asistență medicală SMURD la dispoziția turiștilor care vizitează Sarmizegetusa Regia

smurdNumărul turiștilor ce sosesc la Sarmisegetusa Regia din toata țara pentru a vizita capitala statului dac este în continuă creștere.

Spre exemplu, numai în data de 1 Mai s-a preconizat un aflux mare de vizitatori, de peste 1.000 de persoane, motiv pentru care inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean a dispus dislocarea unui echipaj SMURD la intrarea în sit.

”Această decizie s-a luat și din cauza faptului că cea mai apropiată resursă medicală se află în municipiul Orăștie, situat la peste 40 de kilometri de Sarmisegetusa Regia. Mai mult, în zona cetății dacice nu există semnal la telefoanele mobile, motiv pentru care solicitarea, la nevoie, a unui echipaj medical se realizează cu mare dificultate și întârziere”, spune  lt.col. Viorel Demean.

Această misiune la Sarmisegetusa Regia este o premieră însă, în viitor, în zilele în care se anticipează prezența unui număr mare de turiști va fi amplasat un echipaj de prim ajutor pregătit să acorde asistență medicală oamenilor ce vin în număr tot mai mare în vizită la cetățile dacice.