Lecția de demnitate a ultimului veteran de război din Petroșani: ”Iubiți-vă țara !”

veterani1Ultimul veteran de război din Petroșani, doamna Domnica Ileșoi – ajunsă la venerabila vârstă de 89 de ani –  a fost astăzi oaspetele de onoare al primarului Tiberiu Iacob Ridzi la întâlnirea tradițională care marchează ”Ziua Veteranului de Război”.

“Mă bucur că doamna Ileșoi este din nou aici, la Primărie, alături de noi și la fel de optimistă cum o știm. Doamna Domnica Ileșoi e un exemplu viu al faptului că omul poate să treacă peste foarte multe greutăți. Am învățat de la dumneaei că în zilele noastre, fie și dacă dacă ne uităm comparativ în istorie, trăim vremuri bune. Din păcate, generația doamnei Domnica a avut foarte mult de suferit, însă credința în Dumnezeu și dragostea față de țară și valorile naționale au făcut ca România să existe. Iar România va exista și în viitor, deși depinde de noi și de generațiile viitoare, de cum vom știi să ne punem în valoare ceea ce avem: inteligență, resurse umane și arta de a conviețui cu celelalte țări și cu situațiile noi care apar necontenit”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Emoționant este însă nu doar exemplul de viață al doamnei Domnca Ileșoi, ci mai ales gândurile ultimului veteran de război aflat în viață în municipiul Petroșani. Domnia-sa ne sfătuiește să ne iubim, înainte de toate, țara în care trăim. ”Este adevărat că, la vîrsta mea, puterile mă mai lasă, dar dacă ar fi să o iau de la început, să îmi apăr țara, eu și la vârsta asta m-aș târî în genunchi și coate să îmi apăr țara și glia românească. O țară care nu are glie, nu e țară și eu sunt gata să fac totul să îmi apăr glia strămoșească. Cred că toți ar trebui să fim mai patrioți, să depunem mai multă muncă și să facem din România noastră o țară prosperă. Trebuie să avem curaj și să luptăm pentru țară, că natura a foarte darnică cu noi”, a spus Domnica Ileșoi la întâlnirea de astăzi de la Primăria din Petroșani.

Cu prilejul Zilei Veteranului e Război, doamna Domnica Ileșoi a fost felicitată de primarul municipiului Petroșani, a primit o diplomă de onoare, flori și câteva mici atenții, dar și multă atenție din partea mass-media.