Meritocrația în Valea Jiului premiată la ”Gala Premiilor Exclusiv” – ediția 2017

premiul exclusiv 2017Cu fiecare an scurs din momentul 2001, în care am lansat proiectul Premiilor Exclusiv, constatăm cu bucurie şi satisfacţie că misiunea (considerată de mulţi drept una imposibilă !) de a identifica,  monitoriza şi aprecia activitatea personalităţilor publice din Valea Jiului şi a celor care performează la locul lor de muncă, dar și în pasiunile lor, nu a fost una în zadar.

Primii 4 ani ai “Premiilor Exclusiv” au vizat doar acordarea unui titlul onorific de “Om al anului” celei mai vizibile personalităţi publice locale. În 2005 am dat un nou implus misiunii noastre, organizând prima “Gală a Premiilor Exclusiv” la Petroşani. Dintr-un simplu subiect editorial, proiectul nostru a devenit unul public, deja de pe acum de evident succes. Succesul ne-a încurajat şi, an după an, demersul nostru public şi-a câştigat o frumoasă tradiţie. O frumoasă tradiție pe care, începând din acest an, dintr-o rațune cât se poate de evidentă,   îl vom organiza într-o zi de maximă însemnătate pentru noi și pentru colegii noștri: Ziua Presei. Asta pentru că lor, jurnaliștilor din Valea Jiului, li se datorează vizibilitatea celor care au reușit să aducă în atenția comunității locale, meritocrația.

De câţiva ani buni, “Gala Premiilor Exclusiv” este unanim considerată drept evenimentul media nr. 1 al Văii Jiului. O astfel de carte de vizită ne onorează şi ne obligă, în acelaşi timp.

Dincolo însă de succesul ideii noastre, proiectul “Premiilor Exclusiv” este azi cu atât mai important cu cât el a reuşit să mobilizeze sute de oameni, de la primari şi funcţionari la oameni politici, de la profesori la medici, de la artişti la sportivi, de la oameni de afaceri la oameni de cultură ş.a.m.d. Cu toţii au înţeles că, în era comunicaţională în care trăim astăzi, satisfacţia muncii depuse în folosul comunităţii nu are valoarea cuvenită dacă nu este însoţită de vizibilitatea ei în spaţiul public.

Ori, sensul proiectului “Premiile Exclusiv” este tocmai acela de a construi acea relaţie de normalitate între principalii actori ai vieţii publice locale şi mass-media, demarat într-un moment în care aceasta era aproape definitiv compromisă.

Deseori, în comentariile şi dezbaterile legate de evenimentul organizat de Grupul nostru de presă şi chiar în cadrul Galei, am auzit expresia potrivit căreia “Echipa lui Tibi Vinţan premiază atâţia oameni de valoare, din toate domeniile, dar pe el nu-l premiază nimeni”. Trecând peste nota de compătimire, puţini sunt cei care sesizează că, de fapt, an de an, Marele Premiu este întotdeauna al nostru. Al nostru, al celor care, ca jurnalişti responsabili ce ne pretindem a fi, am dorit şi am reuşit să demonstrăm că presa este şi în Valea Jiului nu doar un necesar “câine de pază al democraţiei”, ci probabil cel mai important “vehicul de imagine”, prin care profesioniştii din toate domeniile, oamenii cu responsabilităţi şi demnităţi publice, oamenii de valoare ai comunităţii îşi pot câştiga respectul cuvenit.

Cine sunt, după activitatea lor din 2016, aceşti oameni ? Poftiţi de-i cunoaşteţi, marţi la a XV-a “Gală a Premiilor Exclusiv”.

afis gala exclusiv