Risc de avalanșe în masivele Parâng, Godeanu și Vâlcan, la altitudini de peste 1.700 de metri

parang-zapada-nouaSalvamontiștii atrag atenția cu privire la faptul că există risc de avalanșe în masivele Parâng, Godeanu și Vâlcan, la altitudini de peste 1.700 de metri, a declarat marți, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Potrivit sursei citate, din cauza acumulărilor mari de zăpadă se pot produce avalanșe specifice de primăvară, care sunt periculoase pentru că antrenează bucăți de rocă și lemne.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu se aventureze în astfel de zone și să urmărească evoluția vremii.

„Avem risc de avalanșe în masivele Parâng, Godeanu și Vâlcan, mai sunt acumulări de zăpadă pe versanți și pe văi și se pot produce acele avalanșe specifice de primăvară, în care zăpada alunecă pe pământul îmbibat cu apă. Sunt cele mai periculoase, pentru că antrenează cu ele bucăți de rocă, lemne și îi afectează foarte tare pe cei pe care îi prind. E bine de evitat locurile în care sunt acumulări de zăpadă. Se pot produce de la o altitudine de 1.700 de metri, stratul de zăpadă are și câțiva metri, s-a acumulat pe văi. Turiștii să evite aceste zone și să se intereseze de evoluția stării vremii”, a precizat Sabin Cornoiu.

AGERPRES