Un câștigător la Crosul Cetății Regale a Hațegului și-a donat premiul în scop caritabil

Home Reportaj Un câștigător la Crosul Cetății Regale a Hațegului și-a donat premiul în scop caritabil
Un câștigător la Crosul Cetății Regale a Hațegului și-a donat premiul în scop caritabil

cros1La cea de-a treia ediție a Crosului Cetății Regale a Hațegului, 65 de alergători amatori și profesioniști au alergat în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni destinate amatorilor, iar profesioniștii au concurat pentru categoriile Open feminin, respectiv Open masculin. Participanții au avut de parcurs un traseu de 8,2 km. Câștigătorii locurilor I, II și III de la fiecare categorie au primit premii în produse și bani.

Listele complete cu câştigătorii, participanţii şi timpii înregistraţi de fiecare sunt disponibile pe www.dragdehateg.org și pe pagina de facebook Crosul Cetății Regale a Hațegului.

Crosul Cetății Regale a Hațegului deschide seria evenimentelor și a proiectelor educaționale desfășurate pe teritoriul Geoparcului. De asemenea, este probabil unicul eveniment din țară organizat și sponsorizat integral de o comunitate locală. Din acest motiv, evenimentul a avut și o componentă caritabilă. Participanții la cros și susținătorii acestora au fost invitați să facă donații pentru tratamentul medical necesar unui băiețel din Hațeg care suferă de o boală gravă. Propunerea organizatorilor Crosului l-a determinat pe unul dintre câștigători să își doneze integral premiul obținut, în favoarea băiețelului.

cros3

O altă premieră înregistrată în acest an a fost prezența în echipa de organizare a crosului a patru studenți Erasmus+. Trei tineri portughezi și o studentă din Spania, sosiți să studieze la Universitatea din București în cadrul programului european, au ales să facă o perioadă de internship în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și să ofere o mână de ajutor voluntarilor și ambasadorilor pentru Geoparc.

Cea de a treia ediție a Crosului Cetății Regale a Hațegului a fost organizată de Voluntarii pentru Geoparc, susținuți de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și de Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg, Asociația TIOS, Asociația You+, Destinația de Ecoturism Țara Hațegului-Retezat și Primăria oraşului Haţeg. Sponsorii principali ai evenimentului au fost Adaconi s.r.l.,  Geraico Prodcom s.r.l., Rolux s.r.l. și DEY Security.

Sursa foto: Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului (Maria Tănăsescu și Călin Pop)

cros2