Cine va fi desemnat, anul acesta, la Gala Premiilor Exclusiv, “Omul anului” în Valea Jiului ?

premiul exclusiv 2017Primăvara a devenit sinomină cu anotimpul în care, la Petroşani, are loc festivitatea de decernare a Premiilor Exclusiv. Încă din primele momente ale anunțului privind organizarea evenimentului, emoţia specifucă acestuia se cuibăreşte în inimile celor care, cu speranţa unei autoevaluări a activităţii lor din anul precedent, trag nădejde că se vor număra, dacă nu printre laureaţi, atunci măcar printre cei nominalizaţi la una din categoriile acestor premii.

Pare destul de ciudat ca oamenii să-şi dorească atât de mult acest premiu care, la urma urmei, nu aduce după sine nici un beneficiu material. “Premiile Exclusiv” nu sunt premii în bani, nici măcar în obiecte. Ele constau doar într-o simplă diplomă de onoare sau de excelenţă şi în plăcerea de a participa la festivitatea de gală în care se acordă distincţia.

Dincolo însă de coala de hârtie tipărită cu însemnele Grupului nostru de presă, “Premiul Exclusiv” a ajuns să însemne mult mai mult. Pentru câştigătorii lui şi pentru cei care urmăresc, ca simpli spectatori, evenimentul. “Premiul Exclusiv” aduce după sine admiraţia publicului, atenţia mass-media, aprecierea activităţii profesionale şi automulţumirea pentru lucrurile făcute bine, în profesie, în comunitate şi în viaţă.

De-a lungul anilor, în cele șaisprezece ediţii ale “Galei Premiilor Exclusiv”, câţiva primari, lideri de sindicat, oameni politici, oameni de afaceri sau reprezentanți ai culturii locale au reuşit, prin personalitatea lor şi prin activitatea lor, să se bucure de marele premiu “Exclusiv”, care le aduce, preţ de un an întreg, satisfacţia de a fi “Omul anului” în Valea Jiului.

pagina7Pentru că  evenimentul public al galei Exclusiv nu acceptă sponsorizări sau sprijin material de orice natură, fiind un demers ale cărui cheltuieli sunt suportate în exclusivitate de Exclusiv Media Group, în primii 4 ani, de pionierat, ai “Premiilor Exclusiv”, acestea au fost atribuite doar printr-un simplu exerciţiu jurnalistic, consemnat de publicaţiile “Afaceri în Valea Jiului”, “Exclusiv” şi, mai apoi, din nou “Afaceri în Valea Jiului”. Aşa se face că primii laureaţi, Victor Bădârcă (în 2001), Gheorghe David (în 2002), Vasile Ioan Savu (în 2003) şi Costel Postolache (în 2004) nu au avut parte de aplauzele meritate într-o gală publică a laureaţilor. Primul laureat al titlului de “Omul anului” care a primit distincţia în cadrul “Galei Premiilor Exclusiv” a fost dr. Gheorghe David, în anul 2005, pe vremea când era primar al municipiului Petroşani.

Din 2005, an de an, în luna februarie, iar din acest an, la început de mai, odată cu sărbătoarea internațională a breslei jurnalistice (3 Mai – Ziua Libertății Presei) sala de marmură a Primăriei municipiului Petroşani a devenit locul în care se desfăşoară tot mai apreciata “Gală a Premiilor Exclusiv”.

Istorie consemnează de pe acum că, în 2006, titlul a revenit unui alt primar al Petroşaniului, Carol Schreter. Tot domnia sa a fost şi câştigător al ediţiei din anul următor dar, din păcate, cu doar puţine zile înainte de gală, Carol Schreter avea să treacă în nefiinţă. Anii 2008 şi 2009 i-au adus titlul de “Omul Anului” în Valea Jiului deputatului şi europarlamentarului Monica Iacob Ridzi. Au urmat, trei ani la rând, primarii Dănuţ Buhăescu (în 2010), Gheorghe Ile (în 2011) şi Tiberiu Iacob Ridzi (în 2012), pentru ca anul 2013 să-i aducă acest titlu omului de afaceri Emil Părău. În anul 2014 laurii Marelui Premiu Exclusiv au fost culeşi de un om politic, apreciat în egală măsura ca manager sau promotor al culturii: Costel Avram. Tot cultura avea să dea și în ultimii doi ani ”Omul Anului în Valea Jiului”, titluri care i-au revenit scriitorului Valeriu Butulescu (în 2015), respectiv actriței Nicoleta Bolcă (în 2016).

Valea Jiului se întreabă acum cine va fi “Omul Anului” 2016 ? O întrebare firească, pe marginea căreia în ultimele zile s-au lansat zeci de ipoteze şi pronosticuri. O întrebare care, peste doar câteva ore îşi va găsi, în sfârşit, răspunsul la finalul “Galei Premiilor Exclusiv” de miercuri, 3 mai 2017. Cert este că de pe acum știm că este voba despre unul dintre cei 70 de laureați ai ”Premiilor Exclusiv” pe diverse categorii, pe care-i vă invităm să-i cunoașteți în lista de mai jos.

LAUREAȚII PREMIILOR EXCLUSIV –  EDIȚIA 2017:

laureati1

laureati2

laureati3