”Discipolii lui Pitagora” intră în concurs la Lupeni

Home Educație ”Discipolii lui Pitagora” intră în concurs la Lupeni
”Discipolii lui Pitagora” intră în concurs la Lupeni

concurs lupeniSâmbătă, 20 mai 2017, municipiul Lupeni este gadza celei de-a XIII a editii a Concursului Regional  de Matematică desfășurat sub genericul “Discipolii lui Pitagora”. Potrivit organizatorilor, această competiție este singulară în perimetrul Văii Jiului.

La fel ca la precedentele ediții manifestarea stă sub bagheta prof. Emilia Velcea de la Liceul Teoretic”Mircea Eliade” Lupeni –  Scoala Gimnaziala Numarul 2 precum și a prof. Victoria Giorgi de la Școala Gimnaziala” Sfântul Nicolae”, Tirgu-Jiu. Cele două profesoare sunt fondatoare și coordonatoare ale unui proiect educațional complex și de durată, care a devenit tot mai apreciat de elevi, părinți și profesori.

Concursul din acest an este găzduit de Școala Gimnaziala Numarul 2 Lupeni, structură a Liceului Teoretic”Mircea Eliade” Lupeni și va reuni un număr de 250 de elevi,  însoțiți de 30 de profesori coordonatori din județele Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinți ,Vâlcea, Arges, cărora încă li se mai pot adăuga și alți competitori care doresc acest lucru.

”Le vom propune micilor învățăcei participanți, elevi din clasele IV-VIII, o serie de subiecte de talia celor aferente olimpiadelor de matematică – etapă județeană, iar pentru cei care se vor dovedi cei mai buni, avem premii care să le răsplătească performanța și cunoștințele”, spune prof. Emilia Velcea.

Aceasta mai precizează, de asemenea, că, proiectul ”Discipolii lui Pitagora” a luat naștere din dorința stimulării interesului elevilor pentru “regina tuturor știintelor”, asa cum o numea Gauss matematica, fiind un bun prilej de pregătire a acestora pentru suita de examene ulterioare, într-o aliniere la standardele educației interdisciplinare și tehnico-știintifice ale Uniunii Europene. ”Sub aspect evaluativ, s-a urmărit, totodată, obținerea unei imagini clare, obiective, realizată într-un mediu extern, a nivelului de pregătire al elevilor la această disciplină. Obiter Dicta, o manifestare educatională care aduce un plus calitativ domeniului pe care se axeaza, plasându-l într-un context regional, cu participarea unui efectiv impresionant de elevi și cadre didactice, puși în slujba matematicii”, mai spune prof. Emilia Velcea.

Concursul este înscris în CAERI,nr: 26404 ,pozitia 428/16.02.2017 și este susținut de asemenea de Primăria și Consiliul local Lupeni.

Dincolo de concursul propriu-zis, concurenții și însoțitorii acestora vor avea parte și de câteva momente de relaxare în natură, în peisajul superb al zonei turistice din această localitate și din regiunea Văii Jiului.