Gheorghe Ile, ”Omul Anului ”2016” în Valea Jiului

Home Stiri la zi Gheorghe Ile, ”Omul Anului ”2016” în Valea Jiului
Gheorghe Ile, ”Omul Anului ”2016” în Valea Jiului

ile premiuPrimarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile a fost desemnat astăzi, în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Galei Premiilor Exclusiv drept ”Omul anului 2016 în Valea Jiului”.

Potrivit explicaiților oferite de directorul Grupului de presă ”Exclusiv”, principalele argumente care au stat la baza acordării acestui titlu sunt, pe de o parte, longevitatea în funcția de primar al municipiului Vulcan a lui Gheorghe Ile, succesul obținut în alegerile locale din anul 2016, dar mai ales modul în care a acționat pentru ca sentimentul mândriei de a fi român să nu fie, în comunitatea locală a Vulcanului, doar un simplu slogan electoral, ci un mod de acțiune și de viață. ”În întâmpinarea Centenarului Unirii, Vulcanul este un deschizător de drumuri, pentru că istoria consemnează că în Pasul Vîlcan, la 1916, a fost eliberată prima palmă de pământ românesc în Marele Război a Întregirii Neamului. Pentru ca noi să nu uităm niciodată acest lucru și pentru ca Pasul Vîlcan să devină un loc de pelerinaj turistic și istoric, Gheoghe Ile este cel care a dus la bun sfîrșit construcția unui ansamblu monumental chiar pe amplasamentul fostului front al Ardealului. Respectul său pentru istoria Neamului Românesc, pentru cultul Eroilor și pentru tot ceea ce definește mândria de a fi român au stat la baza deciziei de a-i conferi titlul de Om al anului 2016 în Valea Jiului”, spune jurnalistul Tiberiu Vințan.

La rândul său, Gheorghe Ile apreciază că jurnalistul Tiberiu Vințan a înțeles cât de importantă este legătura comunității locale din Vulcan cu istoria. ”Îi mulțumesc pentru că a considerat că am un merit în tot ceea ce împreună cu colegii și colaboratorii mei, caut să fac pentru ca reperele noastre istorice să fie puse în valoare așa cum trebuie. Cred că titlul de Om al Anului 2016, pentru această contribuție istorică, patriotică, națională, se referă la un personaj colectiv, eu nefiind altceva decât purtătorul de cuvânt al tuturor celor ce ca și mine, înțelegem să facem ceea ce se cuvine pentru păstrarea nealterată a cultului pentru eroii noștri, pentru înaintașii noștri”, a declarat Gheprghe Ile, Omul anului 2016 în Valea Jiului.

Aproape 100 de personalități publice locale, de la reprezentanți ai administraței locale și județeni, politicieni, manageri, oameni de cultură, artiști, profesori, medici, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile care s-au remarcat prin activitatea lor în cursul anului 2016, au fost premiați astăzi la Petroșani în cadrul ”Galei Premiilor Exclusiv.”