Veteranii de război din Deva, premiați de autoritățile județene

vetenai1Cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, sărbătorită în 29 aprilie, în aceste zile se desfășoară o serie de întâlniri zonale cu veteranii de război din județul Hunedoara. Festivitățile au fost deschise în data de 3 mai 2017 împreună cu veteranii din zona Deva – Valea Mureșului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Daniel Andronache, a transmis mesajul instituției și a înmânat celor prezenți la ceremonia de la Deva, o serie de diplome de excelență, dar și premii în bani din partea legislativului hunedorean.

”Dragi veterani și văduve de război, vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru România. V-ați sacrificat pentru țară, ne-ați învățat ce înseamnă patriotismul, onoarea și dragostea de patrie. Noi, cei mai tineri, avem obligația și datoria morală să vă sprijinim și să vă cinstim așa cum se cuvine. Recunoștință veșnică pentru cei care nu mai sunt. La mulți ani, cu sănătate și bucurii celor care ne sunteți alături!”, le-a spus Daniel Andronache, celor prezenți la manifestare.

La evenimentul organizat în cinstea veteranilor de război n municipiul Deva au fost prezenți și prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely dar și președntele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din județul Hunedoara, col.(r) Dănilă Moldovan.

veterani3