PNL are încă un candidat la șefia partidului, susținut și de Crin Antonescu

Home Politică PNL are încă un candidat la șefia partidului, susținut și de Crin Antonescu
PNL are încă un candidat la șefia partidului, susținut și de Crin Antonescu

Crin-Antonescu-Cristian-Busoi”Am decis să îmi anunț candidatura pentru funcția de președinte al PNL la Congresul din 17 iunie. O fac cu toată responabilitatea și dorința de a schimba lucrurile în bine. Nu caut să stârnesc nici valuri de emoții, nici vreun cutremur de aplauze. Caut eficiența și pragmatismul care caracterizează spiritul liberal”, a anunțat astăzi, pe contul său de facebook, liderul liberalilor din București, Cristian Bușoi,

Acesta spune că ăși dorește ca proiectele politice ale PNL să se miște, nu să zacă ani în șir pentru ca apoi să moară acoperite cu promisiuni electorale și blocate de o gândire politică mediocră. ”Trebuie să ne clarificăm cu noi înșine și să ieșim din spirala amăgirii publice pe care o crează PSD, că există soluții miraculoase în economie și scăderile de taxe merg mână în mână cu creșterile de venituri. Le promit colegilor mei că voi imprima în PNL o imagine de partid serios, focusat pe prioritățile românilor, decis să răspundă așteptărilor celor care cred în valorile noastre. PNL va fi un partid care va face opoziție dură și eficientă la PSD și care va veni mereu cu soluții alternative. Voi construi o echipă care să muncească, să ia decizii pragmatice, o echipă care să dovedească unitate în implementarea acestor decizii. Numai așa putem da un viitor României, iar primul pas va fi câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019! Vom fi o echipă care va construi o Românie Dreaptă, Echilibrată și Puternică!”, a declarat Bușoi.

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat, la rândul său, că va susține candidatura lui Cristian Bușoi la șefia partidului. ”Are toate motivele să-și încerce șansa și dacă o va face voi fi alături de el. Părerile vor fi întotdeauna împărțite. Am propria mea opinie bazată pe trei elemente. Cred că este timpul ca în fruntea PNL să vină un politician mai tânăr, în toate sensurile. Cred că domnul Cristian Bușoi are și suficientă tinerețe și experiență. A crescut în partid, sub ochii mei,  are o bogată experiență politică la nivel european. În toate bătăliile politice pe care le-am avut în calitate de președinte PNL, Cristian Bușoi a fost un partener onest. Cred că am obligația morală să fiu lângă el. Cred că această alegere este o investiție pentru viitor”, a explicat Crin Antonescu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Întrebat dacă ar putea eventual susține o altă candidatură — a lui Ludovic Orban, Raluca Turcan sau Alina Gorghiu — fostul lider PNL a replicat că fiecare are susținătorii săi.