Simpozion omagial dedicat zilei de 9 Mai la ISJ Hunedoara

isjeuropa1Ziua de 9 mai a fost sărbătorită astăzi și la Inspctoratul Școlar Județean Hunedoara, prin organizarea unui simpozion omagial realizat în colaborare cu Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Asociația Profesorilor de Istorie APIR, Colegiul Național Pedagogic Regina Maria, Colegiul Național Decebal și Colegiul Național Sportiv Cetate Deva.

La eveniment au participat peste 200 de elevi și cadre didactice. Dincolo de discursurile invitaților, participanții au avut ocazia de asista și la un moment artistic foarte reușit oferit de membri Grupului vocal Poenița de la Colegiul Național Decebal Deva, coordonat de d-na prof. Olivia Nițescu.

”La 9 mai, noi, românii, avem mai multe motive de sărbătoare: Ziua Europei, Ziua Independenței proclamată în 1877 și Victoria Coaliței Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, 1945. Având în vedere faptul că anul 2017 marchează împlinirea a 10 ani de la aderarea României la marea familie europeană, ne raportăm permanent la un set de valori menite să fundamenteze conviețuirea noastră pe respectul pentru demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate, stat de drept şi respectarea drepturilor omului, inclusiv a minoritaţilor. Vorbim astfel despre valori comune tuturor statelor membre, într-o societate în care prevalează pluralismul, nediscriminarea, toleranţa, justiţia, solidaritatea şi egalitatea între femei şi bărbaţi”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara. 

isjeuropa2

isjeuropa3