De toate pentru toți la Târgul Ofertelor Educaționale din Valea Jiului

Home Educație De toate pentru toți la Târgul Ofertelor Educaționale din Valea Jiului
De toate pentru toți la Târgul Ofertelor Educaționale din Valea Jiului

edu1Pentru ca pasul următor în cariera şcolară să fie unul însoţit de succes pentru toţi elevii din Valea Jiului, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara, în parteneriat cu Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara și Universitatea din Petroșani, au organizat și în acest an, în mai multe locații simultane din județul Hunedoara, evenimentul intitulat „Târgul Ofertelor Educaționale”.

La Petroșani, evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca Universităţii din Petroşani, unde a avut loc reunit prezentarea ofertelor şcolare ale liceelor din Valea Jiului dar și al Colegiului ”Regina Maria” (fostul Liceu Pedagogic) din Deva. La deschiderea evenimentului au participat și Prorectorul Universității di Petroșani, prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser, dar și inspectorul școlar Daniela Bufnea. De asemenea, au fost prezente cadre didactice și directori ai mai multor unități de învățământ din Valea Jiului.

Câteva sute de copii, viitori absolvenți ai învățământului gimnazial au trecut pragul ”Târgului Ofertelor Educaționale” de la Petroșani unde au primit lămururi despre ofertele propuse de toate liceele participante, dar au putut dialog și cu actuali elevi ai Colegiilor din Valea Jiului, de la care au aflat cum e să fii licean la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani, la Colegiul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni, la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” Petroșani, la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” din Vulcan, la Colegul Economic ”Hermes” Petroșani, la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” Petroșani, la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, la Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani sau la Colegiul Industrial Lupeni.

edu2

Promotori ai ofertelor educaționale de la propria școală, elevii de liceu au dat dovadă de multă ingeniozitate în pregătirea standurilor şi a pliantelor pentru atragerea spectatorilor şi a viitorilor învăţăcei de partea lor. Spre exemplu, ce de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (cea mai bună unitate de învățământ liceal din județul Huneodara), elelvii au adus nu doar pliante ci și un ”minilaborator” de fizică și chimie, dar și un roboțel realizat chiar de ei.

Similar, echipa de promovare de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, pe lângă pliante, film de prezentare şi diverse machete, a venit însoţită şi de manichiuristele de la secţia de Estetica şi îngrijirea corpului omenesc care au demonstrat practic îndemânarea şi cunoştinţele dobândite în cadrul acestui liceu.

edu3

”Le mulțumesc tuturor elevilor, profesorilor și celor implicați în reușita acestui proiect derulat de ISJ Hunedoara. Am convingerea că absolvenții de învățământ gimnazial au reușit, prin participarea la acest eveniment și interacțiunea cu colegii lor de liceu, să-și formeze o opțiune pentru alegerea pe care o vor face după examenul de capacitate, pentru a decide ce profil și ce unitate de învățământ doresc să urmeze. Îi felicit, în același timp, pe liceeni și pe dascălii implicați în acest eveniment, pentru inspirația și modul ingenios în care și-au prezentat atuurile colegiilor pe care le reprezintă”, a declarat Daniela Bufnea, inspector școlar la ISJ Huneodara.

edu5

În calitate de gazdă, prrectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser a apreciat, la rândul său, că ”Târgul Ofertelor Educaționale” constituie un pas important în definirea opțiunii educaționale a tinerilor abolvenți de gimnaziu. ”Mă bucur că putem fi gazda unui astfel de eveniment, important pentru colegii din învățământul preuniversitar din Valea Jiului. Sper, totodată că, acest prim contact al tinerilor absolvenți de gimnaziu cu o parte din campusul nostru universitar, să fie și pentru noi un atuu în decizia viitorilor absolvenți de liceu, atunci când vor decide pentru alegerea universității în care își vor desăvârși studiile”, a declarat Eduard Edelhauser.

edu4

DSC_0107

DSC_0087

DSC_0102

DSC_0091