Ploile nu au produs sincope în alimentarea cu apă potabilă a Văii Jiului

Home Economie Ploile nu au produs sincope în alimentarea cu apă potabilă a Văii Jiului
Ploile nu au produs sincope în alimentarea cu apă potabilă a Văii Jiului

epurare-ape-uzateCu toate că vremea a fost capricioasă în această perioadă, cu ploi multe și abundente, abonații serviciilor de alimentare cu apă potabilă deserviți de operatorul regional Apa Serv Valea Jiului nu au avut probleme în ceea ce privește furnizarea apei la robinet.

Dacă, înainte de finalizarea investițiilor pentru modernizarea stațiilor de tratare de la Jieț și Valea de Brazi, orice ploaie mai zdravănă care genera o creștere a turbidității apei în captările Apa Serv avea urmări serioase în ceea ce privește calitatea apei sau chiar întreruperi temporare de furnizare a acesteia, acest lucru nu se mai întâmplă acum. ”Grație investițiilor pe care le-am făcut în modernizarea sistemelor de tratare a apei la captările de la Valea de Pești și Jieț, dar și mulțumită angajaților noștri de la aceste captări, care monitorizează permanent stațiile, avem acum capacitatea de furniza apă potabilă pentru abonații noștri, 24 de ore din 24, indiferent de condițiile meteorologice”, spune Costel Avram, diretorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Mai mult, în etapa a doua a proiectului de modernizare a rețelelor de apă și canalizare din Vlea Jiului, pentru care Apa Serv are la dispoziție un buget de 90 de miioane de euro, sunt prevăzute alte investiții care privesc și modernizarea celorlalte stații de captare a apei din Valea Jiului. ”Practic, odată ce vom finalize și aceste investiții, pot garanta că Apa Serv va fi în situaia de a nu mai avea nici un fel de emoții legate de furnizarea apei potabile, în permanență și la cotele de calitate optime, indiferent de
valorile de turbiditate generate de ploi”,
mai spune Avram.