Politică și kendama, cu CRBL, la Lupeni

Home Educație Politică și kendama, cu CRBL, la Lupeni
Politică și kendama, cu CRBL, la Lupeni

kendama1Mii de copii, cu părinți și bunici, au venit astăzi în Parcul Copiilor din Bărbăteni pentru a participa la evenimentul inițiat de Organizația PSD Lupeni pentru promovarea jocului în aer liber în rândul copiilor. În acest scop, președintele Organizației PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță, a făcut apel la un joc extrem de popular în rândul tinerilor din întreaga lume: kendama.

”Noi, la PSD Lupeni am demonstrat deja acest lucru, dar dorim să continuăm demersul nostru care vizează schimbarea modului de a aborda activitatea politică. Vrem să promovăm o politică în care educația și încurajarea copiilor noștri spre jocul în aer liber, dar și interacțiunea părinților și bunicilor cu aceștia, să devină un mod de viață. Astăzi, am apelat, la sugestia tinerilor din Organizația de Tineret a PSD Lupeni și a candidatului nostru de primar, Lucian Resmeriță, la îndrăgitul artist CRBL, care a venit la Lupeni pentru a ne împărtăși pasiunea sa pentru kendama, acest sport al inteligenței și îndemânării”, spune Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni.

Kendama este un joc de origine japoneză, care presupune nu doar îndemâmânare, inteligență și precizie ci și un frumos joc de strategie. Calități care trebuie să revină și ”jocului” celor mai: politica.

kendama2

Nu mai puțin de 198 de copii s-au înscris la concursul de kendama de la Lupeni. Aceștia și-au demonstrat calitățile în jocul kendama pe scena din Parcul copiilor, alături de CRBL. Nu doar copiii au fost însă fascinați de întâlnrea cu CRBL și de jocul kendama, ci și părinții, care au urcat alături de copii, pe scenă, pentru a-și testa priceperea la acest joc. Cei mai buni au fost, evident, premiați. În afara celor clasați pe podium, un premu special i-a revenit și celui mai mic concurent participant la competiție, în vârstă de numai 4 anișori.

Organizatorii au decis să le acorde însă câte un premiu constând în câte o jucărie kendama, altor 20 de copii din rândul celor înscriși la acest concurs, în urma unei tombole organizate în acest scop. ”Toți concurentii au primit diplome de participare și cred că astfel efortul fiecărui copil a fost răsplătit, la fel cum noi, cei din Organizația PSD Lupeni sper că am reușit să aducem bucurie în inimile celor mici și ale părinților”, spune Cristian Resmeriță.

kendama3

Cei prezenți la acest eveniment, care a umplut Parcul Copiilor din Bărbăteni, au avut parte și de un bonus: bucuria unui spectacol fabulos oferit de CRBL și trupa sa, care a care a reușit să smulgă ropote de aplauze după ce, ore în șir Lupeniul a răsunat de bucurie și voie bună. La final, timp îndelungat, sutele de admiratori ai îndrăgitului interpret CRBL au avut ocazia de a pleca acasă și cu câte un autograf al acestuia.
”Mă bucur că Dumnezeu ne-a ajutat și vremea a ținut cu noi și astfel atât copii cât și părinții au putut petrece câteva ore frumoase împreună, în parc. Concursul care a avut loc ne-a arătat de fapt ce copii inteligenți și indemânatici avem în Lupeni și în întreaga Vale a Jiului, pentru că la acest eveniment au participat copii și din Vulcan, Petroșani și celelalte localități ale Văii Jiului. Îi felicit cu această ocazie pe câștigători dar și pe toți participanții!”, a mai spus Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni.
kendama5
Prezent la eveniment, prof. Lucian Resmeriță, inițiator al acestui proiect și candidat al PSD Lupeni pentru funcția de primar al localității, s-a declarat la rândul său încântat de acest eveniment. ”Mă bucur că municipiul Lupeni a fost gazda unui astfel de eveniment care ne-a arătat că atât copii, cât și părinții și bunicii, pot petrece împreună momente deosebite nu doar acasă, ci și în comunitate, în parc. Ne dorim ca, pe viitor, să organizăm mai multe evenimente de acest fel, prin care copii și părinții să poată petrece clipe frumoase impreună. Felicit pe acestă cale câștigătorii dar și toți participanții la concurs!”, a spus Lucian Resmeriță.
kendama6
kendama7
kendama8