Radu Török din Petroşani, câștigător al unui festival internațional de pian

Home Educație Radu Török din Petroşani, câștigător al unui festival internațional de pian
Radu Török din Petroşani, câștigător al unui festival internațional de pian

totokConcursului internaţional de pian “Clara Peia” desfășurat, în aceste zile, la Lugoj i-a adus unui tânăr talentat din Petroșani, Marele Premiu și Trofeul Internațional ”Clara Peia”.

Este vorba despre Radu Török, un talentat pianist al Școlii de muzică de la Petroșani. Acesta a reușit să impresioneze pblicul și exigentul juriu al festivalului organizat de Clubul Rotary Lugoj, detașându-se de ceilalți 7 finaliști ai competiției.

“A fost o ediţie cu concurenţi excepţionali, de înalt nivel artistic. Am avut opt finalişti calificaţi în finală cu 100 de puncte, punctajul maxim. Într-un final apoteotic, în crescendo, am oferit Marele Premiu Clara Peia, unui concurent care a strălucit şi a avut priză la public, pot spune că publicul a fost extaziat. Radu Török a dat dovadă de o sensibilitate şi un rafinament excepţionale”, a declarat pentru “prof. dr. Constantin Stan Tufan, organizatorul concursului, citat de ziarul ”Redeşteptarea”, partener media al manifestării.

Toţi cei opt finalişti, participanţi la gală, au fost premiaţi de prof. dr. Vanda Albotă, pianist concertist, profesoară de pian la Universitatea din Essen, Germania şi nepoată a marii pianiste lugojene Clara Peia.