Valea Jiului se unește prin handbal

viitor11 - CopyUn proiect 100% privat derulat în Valea Jiului cu scopul revitalizării jocului de handbal în rândul unităților de învățământ, stă la baza unui mega-concert care va avea loc pe data de 1 iunie 2017 la Petroșani.

”Ne imaginăm copiii noştri devenind din ce în ce mai sănătoşi prin handbal. Ne imaginăm cum în fiecare zi au mai multe încredere în forţele lor. Spiritul de echipă dezvoltat în şcolile de handbal din Valea Jiului pe care le înfiinţăm este factorul decisiv în crearea unui viitor pentru comunitatea noastră. Am anticipat inteligent formarea acestei comunitaţi, VALEA JIULUI ÎMPREUNĂ”, spune omul de afaceri Mihai Pop, fost arbitru de top al handbalului românesc, cu peste 250 de meciuri arbitrate în Liga Națională de Handbal.

De ce handbal ? Inițiatorul proiectului răspunde:

Pentru că…

  • este cel mai rapid şi spectaculos sport internaţional;
  • traieşti cu mentalitatea unui câştigător;
  • înveţi să anticipezi şi îţi dezvolţi inteligenţa;
  • devii performant şi înveţi să lucrezi în echipă;
  • capeţi curaj şi încredere în forţele proprii;
  • îţi dezvoltă armonios corpul şi poate fi practicat la orice vârstă;
  • timpul tău liber va fi chiar sănătate şi sport de performanţa.

Handball Challenge Stiinta U Petrosani-sigla

Mihai Pop spune că prin acest proiect își dorește să implice în revitalizarea handbalului din Valea Jiului și reînființarea unei echipe reprezentative la nivel local, în rândul unui număr de 12 școli din Valea Jiului și 8500 de elevi. Mai mult, Mihai Pop urmărește doborârea a 3 recorduri mondiale în același timp:

  • cea mai mare lansare a unei comunități de handbal din lume;
  • cei mai mulți copii prezenți la un eveniment handbalistic din lume;
  • prima comunitate care se unește prin handbal pentru a-și promova feeria turistică a zonei.

”Obiectivul final este promovarea Feeriei din Valea Jiului la Campionatul Mondial de Handbal Germania 2017”, mai spune Mihai Pop.

impreuna vj

În acest scop, evenimentul de lansare al proiectului va avea loc pe data de 1 iunie 2017 pe stadionul Jiul din Petroșani, în cadrul unui megaconcert la care vor participa artiști de top precum Andra, Carla’s Dreams, Whats Up, Pepe sau Nicolae Furdui Iancu. Cei care doresc să susțină acest proiect, participând în același timp la ceea ce se deorește a fi cel mai important concert artistic din Valea Jiului din ultimii 25 de ani, își pot procura bilete, la prețuri de 32,50 lei, respectiv 65,00 de lei de pe rețeaua eventim.ro sau de la organziatorul evenimentului. De asemenea, potrivit prof. Vasile Pop,  se pot achiziționa bilete de la orice instituție de învățământ din Valea Jiului, până miercuri 17.05.2017. În acest caz, pentru un elev biletul costă 10,00 lei iar pentru părintele care îl însoțește, biletul costă 20,00 de lei.

Proiectul ”Valea Jiului împreună !” este susținut de Magazinele Profi din Valea Jiului. Mihai Pop spune însă că, din echipa de organizare mai fac parte jurnalistul Ramona Roșulescu (drectorul publicației GDD.ro), profesorul universitar Radu Sorin (rectorul Universității din Petroșani) și profesorul Vasile Pop (directorul Școlii gimnaziale nr. 7 Petroșani).

viitor11