AG Weinberger aduce aventura multimedia ”Gringo Tronic” pe scena teatrului din Petroșani

Home Cultură AG Weinberger aduce aventura multimedia ”Gringo Tronic” pe scena teatrului din Petroșani
AG Weinberger aduce aventura multimedia ”Gringo Tronic” pe scena teatrului din Petroșani

weinberger1Turneul #GringoTronic# din noua stagiune muzicală AG Weinberger ajunge joi, 8 iunie 2017, de la ora 17,00 la Petroșani. AG Weinberger propune iubitorilor de sunet, imagine și poveste, o adevărată aventură în lumea spectacolului multimedia, pe scena Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, într-un concert cu muzică electronică, jazz, blues, soul, rock.

Un concept inedit, un spectacol Multimedia – cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut spuse azi, în secolului XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro, de la naşterea patefonului până la noile tehnologii sonore.

Flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţie. Povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi.

Povesteşte în imagini cele mai cuceritoare experienţe ale secolului trecut, dar cu tehnologia de azi.

O aventură stilistică inedită şi novatoare se naşte chiar sub ochii noştri.

#GringoTronic# – o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger.

Un experiment sintetic, post-modern, într-un minunat recital de virtuozitate.

Informaţii şi rezervări la 0787 045 453 sau pe http://www.facebook.com/TeatrulDramaticPetrosani

Program Casa de Bilete: Marţi – Duminică 10:00 – 14:00 şi 17:00 – 20:00

 ***AG Weinberger Gringotronic FB 8 iunie

AG Weinberger- Mr. Blues al Romaniei

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie.

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.

B.B. King l-a considerat un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzată pe Radio Romania Tineret între 1995 şi 2000 şi pe  TVR 2 între  2012 şi 2013. A fost producator şi realizator pentru emisiunea radiofonică „Delfinariu” difuzată pe Radio Contact între 1995 şi 2000 şi  emisiunea TV „Interzis FM”, difuzată pe TVR1 în 2011.

În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

weibnerger6

În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum şi cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues” ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

Mighty Business se află în acest moment pe primele locuri într-unul dintre cele mai importante topuri de Blues/Rock din Statele Unite iar piesele sunt difuzate de peste 300 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc.

weinberger5

Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din întreaga lume. Dupa  întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger  şi-a continuat misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

În cazul în care doriţi să consultaţi, sa ascultaţi şi să fiţi la curent cu ultimele date despre concerte, work-shopuri, participari la festivaluri puteţi accesa agweinberger/youtube, www.agweinberger.com, facebook/agweinberger

weinberger3