Simpozion internațional pe teme de educație la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Home Educație Simpozion internațional pe teme de educație la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani
Simpozion internațional pe teme de educație la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Petrosani a fost astăzi gazda simpozionului international cu tema „Consilierea si orientarea elevilor in context european”.

Printre participanții care au au prezentat o serie de lucrări pe marginea acestui generos subiect de dezbatere s-au numărat dascăli ai liceului gazdă, dar și profesori din Italia, Lituania, Spania, Bulgaria, Anglia si  Belgia, aflați în aceste zile la Petroșani, în cadrul unui proiect Erasmus+ dedicat schimburilor de experiență. ”Prin intermediul acestui parteneriat cu colegi profesori din țările europene care au aderat la acest program, putem să vedem ce fac profesorii din alte țări, așa cum la rândul lor, aceștia au ocazia de a vedea cum acționăm noi în relația cu elevii și să facem un schimb de idei și păreri , o asa–zisă formare profesională, între noi și ei. Am pornit în ideea derulării acestui simpozion de la o realitate care ne arată că elevii nostri, într-un număr farte mare, pleacă peste hotare, și  ne putem întrebarea dacă nu cuva trebuie să îi ajutăm, să-i consiliem încă din băncile școlii pentru ca aceștia să se poată integra cât mai bine pe piața muncii, fie aici, în România, fie în celelalte țări europene”, spune prof. Camelia Paraschiv, director Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani.

În cadrul simpozionului de la Petroșani, au fost prezentate lucrări ale profesorilor și elevilor de la mai multe școli din România (Petroșani, Craiova, Lupeni, Baia Sprie, Vulcan, Giurgiu, Galați, Petrila, Roman etc.) dar și din Belgia, Bulgaria, Italia, Lituana, Spania și Marea Britanie.

Toate lucrările prezentate în cadrul acestui simpozion vor fi cuprinse într-un volum cu ISBN care va fi editat în perioada imediat următoare.

Delegația profesorilor din țările participante la acest program educațional au fost primiți, ieri și de către prmarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Integrarea problemelor tinerilor din România în problematica tinerilor europeni este o temă generoasă, dar și o chestiune pentru a cărei preocupare mă bucur că există interes în rândul dascălilor de la școlile din Petroșani. Eu cred că avem multe de învățat din experiența celor care activează în învățământ în țările europene, așa cum de asemenea, am convingerea că și pentru cei care au venit astăzi la Petroșani din alte state europene, experiența acumulată va fi una pozitivă”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.