Uricaniul aduce primii bani europeni pentru investiții publice în Valea Jiului

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu a semnat astăzi, la sediul Consiliului județean Hunedoara contractul de finanțare din fonduri europene a unui important proiect de modernizare a infrastructurii publice locale.

Intitulat ”Regenerare urbană în Oraşul Uricani, Judeţul Hunedoara”, proiectul aduce autorităților locale din orașul Uricani 11.258.424,24 lei, din care 11.033.255,75 lei reprezintă cota de finanțare nerambursabilă, pentru reconversia şi refuncţionalizarea unei suprafeţe de 20.073 mp, degradată și neutilizată din oraşul Uricani, în scopul creării unei zone de spațiu verde, promenadă și agrement pentru populaţia oraşului.

”Este vorba despre zona verde de pe faleza Jiului de vest, pe porțiunea cuprinsă între podul de la Casa de cultură și cel de la Centrul de Informare Turistică, unde dorim să amenajăm zone pentru promenadă, zone pentru activități sportive, trasee de bicicletă, locuri de joacă pentru copii, dotare cu mobilier urban etc., precum și zona din fața blocului 13, unde ne-am propus să amenajăm un nou centru civic al orașului Uricani”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Proiectul ”Regenerare urbană în Oraşul Uricani, Judeţul Hunedoara” urmează să fie implementat, conform datelor din contractul de finanțare, în termen de cel mult 28 de luni.

Primarul orașului Uricani se declară încântat de faptul că orașul Uricani este primul din Valea Jiului care semnează un contract de finanțare europeană, pe noile programe disponibile în acest sens și apreciază, în același timp, că accesarea de fonduri europene rămâne o activitate importantă a administrației locale din acest oraș. ”Sigur că mă simt mândru de faptul că Uricaniul este prima localitate din Valea Jiului care semnează un contract de finanțare pe noile fonduri europene. Le mulțmesc colegilor din Primărie care au lucrat la acest proiect și au făcut posibil ca el să fie unul eligibil. Vor urma și alte proiecte, pentru că fondurile europene reprezintă pentru mine și pentru echipa mea una dintre cele mai importante resurse financiare prin cre putem realiza investiții majore în modernizarea și înfrumusețarea orașului nostru”, spune Buhăescu.

La ceremonia de semnare a acestui proiect, care a avut loc astăzi la Deva au participat, alături de reprezentanții autorităților locale din Uricani, directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora și deputații hunedoreni Natalia Intotero și Laurențiu Nistor.

Tot astăzi, la sediul CJ Hunedoara a fost semnat și un alt proiect de investiții publice cu finanțare europeană, accesat de Primăria municipiului Orăștie.