Bursa de merit pentru un elev și sportiv minunat din Petrila

Home Educație Bursa de merit pentru un elev și sportiv minunat din Petrila
Bursa de merit pentru un elev și sportiv minunat din Petrila

An de an, San Montan se gândește și la cei care sunt mai nevoiași dar care au un suflet mare. Anul acesta sportivii de la această asociație petrileană s-au gândit la Asociația Salvați Copiii din Petrila unde, copii fără posibilități materiale sau proveniți din familii neajutorate sunt ajutați de oameni minunați din cadrul acestei asociații să răzbească și să devină chiar oameni model pentru comunitatea din care fac parte.

Un astfel de exemplu al Asociației Salvați Copiii este și Gabriel Sîrb din Petrila, crescut în cadrul acestei asociații, ajuns acum un model de urmat, atât în rândul elevilor de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, caracterizat de diriginta și profesorii lui de la școală ca fiind un elev cu un caracter deosebit, cât și în rândul sportivilor de la CS Inter Petrila, antrenorul de fotbal al tânărului având doar cuvinte de laudă.

Am spune poate că este greu să răzbești într-o societate materială, Gabriel însă ne demonstrează că nu este așa. Dacă ai voință și putere și ști întotdeauna ce vrei să faci și ce vrei să ajungi, nu poți avea motive de îngrijorare. Gabriel a fost înconjurat de oameni deosebiți de la Asociația Salvați Copiii și, așa cum ne spune Valeria Popescu, președintele aceste asociații, astfel de copii trebuie susținuți de societate, nu trebuie lăsați în voia sorții, ei sunt viitorul și trebuie să îi protejăm pentru a avea acest viitor.

Acțiuni de acest gen, organizate de San Montan, nu mai sunt o noutate pentru comunitatea noastră. Ceea ce este nou în această acțiune desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, așa cum ne spune Erika Santa, președintele asociației, este faptul că este pentru prima dată când sportivii de la San Montan acordă o bursă de merit. Astfel, Gabriel Sîrb va primi o bursă lunară, timp de un an de zile, în valoare de 200 de lei, acordată de San Montan. La aceasta se mai adaugă și o bursă lunară în valoare de 100 de lei, tot timp de un an, venită din partea Info Petrila. În total, timp de un an, Gabriel va primi 300 de lei pe lună, un sprijin pentru nevoile lui urgente, demonstrând că este un băiat chibzuit în toate și un sprijin de nădejde pentru familia lui.

Acțiunea desfășurată pe Cheile Tăii a avut ca parteneri Primăria Orașului Petrila și s-a numit Alături de Salvați Copiii, toți banii strânși cu această ocazie fiind donați Asociației Salvați Copiii.

Foto – Vasile Laurențiu Sorin