Profesorii Bologna sunt premiați astăzi de Președintele Klaus Iohannis

Anul acesta, Gala Profesorului Bologna, proiectul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) al cărui obiectiv este să identifice, să omagieze și să promoveze adevăratele valori în educație, cadrele didactice universitare apreciate de studenții lor, ajunge la cea de-a X-a ediție.

Ediția aniversară din 2017 a Galei Profesorului Bologna se bucură de Înaltul Patronaj al Președintelui României, Excelența Sa, domnul Klaus Iohannis, și se derulează cu sprijinul Administrației Prezidențiale, Ministerului Educației Naționale, Universității din București și a Asociației Studenților la Sociologie și Asistență Socială (AS-SAS). Festivitatea de deschidere a Galei Profesorului Bologna, ediția a X-a, va avea loc vineri, 19 mai 2017, la Palatul Cotroceni, fiind urmată de o serie de ateliere de lucru având ca temă cariera didactică, organizate sub sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare „România Educată” derulată de Administrația Prezidențială, în cadrul cărora contribuția dumneavoastră este deosebit de importantă. Gala de decernare a distincţiilor „Profesor Bologna” pentru cadrele didactice ce se vor alătura Comunității Profesorilor Bologna în acest an va avea loc la Palatul Parlamentul, în aceeași zi.

 

Distincția de Profesor Bologna este singura recunoaștere oferită exclusiv de către studenți pentru cadrele didactice cele mai apreciate.

 

Festivitatea de deschidere a Galei Profesorului Bologna, ediția a X-a, va avea loc la Palatul Cotroceni, fiind urmată de o serie de ateliere de lucru având ca temă cariera didactică, organizate sub sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare „România Educată” derulată de Administrația Prezidențială, în cadrul cărora contribuția dumneavoastră este deosebit de importantă. Gala de decernare a distincţiilor „Profesor Bologna” pentru cadrele didactice ce se vor alătura Comunității Profesorilor Bologna în acest an va avea loc la Palatul Parlamentul, în aceeași zi.

La evenimentul de la Palatul Cotroceni vor fi prezenți și o parte dintre cadrele universitare de la Universitatea din Petroșani, care au fost laureați ai titlului de ”Profesor Bologna” de-a lungul celor 10 ediții ale acestei inedite competiții. ANOSR reamintește că, la Petroșani, titlul de ”Profesor Bologna” a fost atribuit, de-a lungul anilor următorilor dascăli: Oana Dumitrescu Răvaș – 2010; Andreea Cristina Ionică Alina Fleșer (Nițescu), Eduard Edelhauser, Imola Drigă, Oana Baron – 2011; Stanciu Ana Petrina – 2012; Alin Monea, Mariana Man, Csabi Lorincz, Octavian Bold – 2014; Ioel Vereș, Ioan Stelescu, Dorina Niță, Sorin Mangu, Mircea Baron, Ciprian Danciu, Marius Marcu – 2015; Sorin Vătavu, Olimpiu Stoicuța, Fissgus Klaus Gerhart, Minea Mirela – 2016.

Pentru anul 2017, competiția ”Profesor Bologna” organizată de ANOSR le-a adus acest titlu altor doi profesori universitari de la Universitarea din Petroșani, respectiv Monica Leba și Bogdan Urdea.