Culorile copilăriei la Clubul copiilor din Petrila

Home Cultură Culorile copilăriei la Clubul copiilor din Petrila
Culorile copilăriei la Clubul copiilor din Petrila

Clubul Copiilor și Elevilor din orașul Petrila a găzduit, pentru prima oară, concursul cu titlul ”Culorile copilăriei”.  Sîmbătă, 20 mai a avut loc la sediul acestei instituții de învățământ din orașul Petrila și vernisajul expoziției de artă plastică realizată de participanții la proiectul-concurs regional de arte plastice și artă populară ”Culorile Copilăriei”.

Expoziția aflată la a VI-a ediție, a reunit participanți din 16 județe ale țării. Potrivit directorului Clubului copiilor din Petrila, artististul plastic Radu Chința, unele dintre lucrările realizate de elevii participanți au fost de o calitate deosebită, fapt pentru care și jurizarea a fost una deosebit de anevoioasă.

Proiectul educațional s-a derulat pe două secțiuni competiționale, una de arte plastice și o alta de artă populară. ”La cea de-a doua secțiune, elevii de la cercul de artă populară au expus păpușile de cârpă, trudite timp de vreo două luni. Acestea au constituit partea inedită a expoziției fiind o noutate absolută”, spune prof. Radu Chința.

Alături de tinerii artiști și dascălii lor îndrumătri, la expoziția ”Culorile copilăriei” de la Petrila au participat Dorin Curtean – viceprimarul orașului Petrila, consilierii locali Anca Țurcaș și Florin Ghiura, prof. Valeria Popescu – președinta filialei Hunedoara a organizației Salvați Copiii, Manoliu Bogdan din partea asociației Les Amis de la France, profesori, părinți, copii, prieteni ai clubului petrilean. 

Foto: Manoliu Bogdan și Apostoiu-Buru Alin.