Copiii sunt nr. 1 în atenția autorităților locale din orașul Petrila

Home Administrație Copiii sunt nr. 1 în atenția autorităților locale din orașul Petrila

Nu doar apropiata sărbătoare a Zilei Copiilor, dar mai ales acest eveniment, determină autoritățile locale din orașul Petrila să-și intensifice acțiunile edilitare care au ca scop modernizarea locurilor de joacă pentru copii și luarea unor noi decizii în forul legislativ local în favoarea acestora.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că, în opinia sa, copiii sunt cei mai importanți membri ai unei familii și ai unei comunități. ”Copiii sunt nr. 1 pentru fiecare părinte și pentru noi toți. De aceea, ne pregătim să marcăm așa cum se cuvine sărbătoarea zilei de 1 Iunie care le este dedicată copiilor noștri”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

În acest sens, la inițiativa primarului Jurca, în Consiliul local al orașului Petrila a fost aprobată suma de 37.000 de lei pentru acest eveniment. O parte din bani vor fi utilizați pentru achiziționarea de dulciuri pentru toți copiii din Petrila, iar o altă parte pentru fondul de protocol al competițiilor sportive care vor fi organziate la Petrila cu ocazia Zilei copiilor. ”Ne dorim ca fiecare copil din orașul notru să primească, de 1 Iunie, din partea Primăriei și Consiliului local, o ciocolată și câte o șepcuță de vară, pe care vom inscripționa cifra 1, pentru ca atunci când îi vedem, să nu uităm că ei, copiii, sunt nr. 1 în viața noastră. În celași timp, vom sărbători Ziua Copilului, prin organizarea unor concursuri de fotbal, șah, tenis, volei și desene pe asfalt, care vor avea loc atât în Parcul copiilor, cât și în curtea unităților școlare din Petrila”, spune primarul Vasile Jurca.

În plus, în aceste zile, muncitorii de la gospodărie lucrează intens la reabilitarea Parcului Copiilor, într-un parteneriat cu voluntarii de la Apa Serv Valea Jiului. ”Cu sprijinul Apa Serv Valea Jiului se execută în Parcul Copiilor o fântână arteziană, angajați ai societății fiind aproape de finalizarea acestei lucrări. Tot aici, în locurile de joacă pentru copii, vor fi montate complexe noi de joacă pe teren sintetic cu burete pentru amortizare, acest lucru fiind foarte benefic pentru protejarea copiilor în caz de căzături. De asemenea, în acest parc va fi instalată și o corabie de dimensiuni mari, aceasta va fi sigur atracția numărul unu a parcului, o tiroliană și câteva instalații de cățărare, desigur avându-se în vedere și montarea de bănci pentru confortul părinților care vor veni cu copiii în parc”, mai sune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.