Petrila marchează Ziua Eroilor la troița din Lonea

Home Stiri la zi Petrila marchează Ziua Eroilor la troița din Lonea

Prin legea 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos, a fost proclamată drept Ziua Eroilor, considerată drept sărbătoare naţională a poporului român.

Cu acest prilej, în buna tradiție a comunității locale, și la Petrila vor avea loc ceremonii și slujbe religioase pentru cinstirea eroilor.

Potrivit primarului orașului Petrila, evenimentele publice dedicate Zilei Eroilor Neamului vor fi macate în arealul troiței din Parcul Eroilor de la Lonea, joi 25 mai, începând cu ora 13,30.

„Ca de obicei, la Petrila, cinstim memoria eroilor și, în același timp, aducem slavă Domnului, cu prilejul sfintei sărbători a Înălţării.  Anul acesta ne-am gândit să achiziţionăm nişte colăcei pentru parastas şi ouă. Vrem să le vopsim în roşu, cum e datina străbună, iar la evenimentul ce va avea loc la troiţa din parcul din Lonea, să le împărţim tuturor celor prezenţi, dar mai ales copiilor care vor veni la acest eveniment și care vor susţine și un scurt program de cântece şi poezii”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.