Importante fonduri nerambursabile pentru societatea civilă din Petrila

Home Administrație Importante fonduri nerambursabile pentru societatea civilă din Petrila
Importante fonduri nerambursabile pentru societatea civilă din Petrila

Printre proiecte de hotărâre supuse astăzi dezbaterii și aprobării în Consiliul județean Hunedoara s-a aflat și cel privind repartizarea fondurilor nerambursabile acordate organziațiilor neguvernamentale, fundațiilor, asociațiilor și cluburilor sportive care au depus proiecte, în aceste sens, pe Legea 350.

Potrivit consilierului județean Doinița Maria Bălănesc, membru al Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, culte, cultură, sport, tineret, probleme de sănătate, protecţie socială, ale familiei si copilului, precum și de legătura cu ONG-urile, între sutele de proiecte de acest tip aprobate astăzi, s-au bucurate de atenția cuvenită și cele propuse de societea civilă din orașul Petrila.

”Am analizat și aprobat astăzi, în ședința Consiliului Județean Hunedoara, proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării unor finanțări nerambursabile pentru anul 2017, în baza Legii 350. În calitatea mea de reprezentant al comunității locale din orașul Petrila în forul legislativ județean, am susținut și aprobat, printre sutele de proiecte supuse analizei, și proiectele de interes local ale diverselor asociații și fundații care activează în orașul Petrila. Le mulțumesc colegilor consilieri pentru corecta evaluare a proiectelor depuse, pentru întelegere și pentru votul pozitiv pe care l-au dat astăzi, așa cum le mulțumesc și celor care au depus și obținut aceste finanțări, prin care vor putea să-și deruleze în bune condiții activitatea în folosul comunității și în anul 2017”, spune consilierul județean Doinița Maria Bălănesc. 

Astfel, pentru orașul Petrila au fost aprobate fonduri nerambursabile, după cum urmează:
– pentru Organizația ”Salvați Copiii” Filiala Petrila – 74.000 lei;
– pentru Asociația ”Așezământul Providența Divină Iulian Misionarul” – 5.000 lei;
– pentru Asociația Caritas, Centru Zonal Petrila – 4.000 lei;
– pentru Clubul Sportiv Inter Petrila – 50.000 lei;
– pentru Asociația Culturală ”Junii Petrileni” – 6.000 lei;
– pentru Asociația Culturală ”Rapsodia Muntilor” Petrila – 18.000 lei;
– pentru Parohia Ortodoxă Română „Sf.Petru si Pavel” Petrila – 45.000 lei;
– pentru Biserica Cultului Creștin Baptist Petrila – 5.000 lei;
– pentru Parohia Ortodoxă Română Petrila- Cimpa- 10.000 lei.

”Tuturor, le doresc mult succes în activitate și-i invit să acționeze cu aceeași pasiune și dăruire în munca pe care o depun, astfel încât să-și poată duce proiectele prezentate nouă la bun sfârșit. Vă asigur, de asemenea, că veți avea în mine, și de acum înainte, un susținător și un colaborator devotat”, a mai declarat Doinița Maria Bălănesc, reprezentat al comunității locale din orașul Petrila în Consiliul județean Hunedoara.