Circulația pe Transalpina a fost redeschisă

Home Reportaj Circulația pe Transalpina a fost redeschisă
Circulația pe Transalpina a fost redeschisă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că începând de astăzi, 29 mai 2017, ora 14:00, a fost redeschisă circulația rutieră pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între km 34+500 — km 59+800. Cu toate acestea, adminisratorii drumului precizeaz, că din cauza vizibilității reduse (ceață densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 — 07:00 rămâne, în continuare, strict interzis pe șoseaua de mare altitudine.

Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 tone.

”Zăpada depusă pe carosabil a fost înlăturată, s-au finalizat marcajele rutiere și au fost montate toate elementele de siguranță și de semnalizare deteriorate pe timpul iernii, astfel încât comisia întrunită ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR și formată din reprezentanți ai Companiei și ai Poliției Rutiere din județele Vâlcea și Gorj, a decis deschiderea circulației rutiere pe Transalpina în condiții de siguranță a traficului”, informează reprezentanții Companiei de Drumuri.

Transalpina, denumită și „Drumul Regelui” face legătura între Transilvania și Oltenia. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu mașina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).