Expoziție de artă ad-hoc la galeria Ianza din Petroșani

Home Cultură Expoziție de artă ad-hoc la galeria Ianza din Petroșani
Expoziție de artă ad-hoc la galeria Ianza din Petroșani

Ceea ce ar fi trebui să fie o inedită expoziție de artă plastică avându-i ca expozanți pe câțiva artiști din Bulgaria și Israel care, aflați în România, la Tg. Jiu, și-au exprimat intenția de a realiza o expoziție și pentru publicul din Valea Jiului, s-a transformat duminică seara într-o expoziție ad-hoc avându-l în centrul atenției chiar pe proprietarul galeriei de artă de la Petroșani, sculptorul Sergiu Cristian Ianza.

Pentru că din motive încă neelucidate, artiștii din Bulgaria și Israel nu au mai ajuns la Petroșani, dar iubitorii de belle-arte din Valea Jiului au trecut, la ora anunțată, pragul elegantei galerii de artă de pe strada Timișoarei, Sergiu Ianza a luat decizia de a încropi rapid o expoziție în miniatură  cu o parte din lucrările sale care au făcut obiectul expoziţiei personale a lui Cristan Ianza de la consiliul judeţean din Kronach – Germania.

”Aşa a luat naștere o expoziție personală spontană, pentru ca iubitorii de artă care au venit la vernisajul anunțat pentru duminică să nu fie dezamagiţi. Cu toate că a fost dumineca seara, m-am bucurat de prezența unor persoane cărora le plac activitățile noastre culturale şi participă la acţiunile fundaţiei aproape permanent. M-am bucurat că, până la urmă, noile mele lucrări au fost pe gustul publicului din Petroșani. Chiar dacă numărul celor prezenţi la expoziția de la Petroani a fost bineînţeles mai mic de cât cel de la expoziţia jubiliară din Gemania, pot spune că m-am descurcat onorabil montând această expoziție ad-hoc”, spune artistul Sergiu Cristian Ianza.

Artistul plastic Cristian Sergiu Ianza va mai trece prin momente de emoție și miercuri, în ultima zi a lunii mai, când îi va fi înmânat, în mod oficial, titlul de Cetățean de onoare al municipiului Petroșani.