Filmul ”Ana, mon amour”, proiecție gratuită la Petroșani

Primăria Petroșani vă invită la o seară de film în cadrul Zilelor Municipiului, care va avea loc marți 30 mai 2017 de la ora 18,00 la Teatrul ”Ion D. Sîrbu”. Cu acest prilej, la Petroșani va rula GRATUIT filmul semnat de regizorul Călin Peter Netzer (cetățean de onoare al municipului Petroșani), film premiat anul acesta la ”Berlinale”, în germania, cu Ursul de Argint pentru realizări artistice şi tehnice deosebite (montaj). 

”Ana, mon amour” este o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Scenariul filmului explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om, analizând povestea de dragoste dintre doi tineri. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva. 

Rolurile principale sunt interpretate de către Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti. Alături de ei spectatorii îi vor putea recunoaște în film pe Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tănase, Vasile Muraru, Tania Popa şi Igor Caras Romanov. 

‘Ana, mon amour’ este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după Maria (2003), premiat la Locarno, Medalia de onoare (2009), care a câştigat premiul Silver Alexander la Thessaloniki şi Poziţia copilului (2013), filmul românesc care în perioada lansării sale cinematografice a deţinut recordul pentru cel mai mare succes de box office al ultimilor 15 ani și pentru care a câștigat Ursul de Aur și Premiul FIPRESCI la Berlin, în 2013. 

FILMUL ESTE INTERZIS MINORILOR SUB 18 ANI!