Celebrarea talentului la Uricani, prolog la Ziua Internațională a Copilului

Home Educație Celebrarea talentului la Uricani, prolog la Ziua Internațională a Copilului
Celebrarea talentului la Uricani, prolog la Ziua Internațională a Copilului

În zilele de 22 şi 23 mai, într-o atmosferă efervescentă, plină de entuziasm şi de neastâmpărul specific copilăriei, Casa de Cultură a oraşului Uricani a fost gazda primei ediții a spectacolului-concurs Elevii au talent, organizat de Consiliul Şcolar al Elevilor de la Liceul Tehnologic Retezat, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local.

A fost o adevărată revărsare de creativitate, de pasiune şi de talent, care i-a încântat şi i-a uimit în aceeaşi măsură pe toți cei care au asistat la acest spectacol.

După un FLASHMOB în parc, spectacolul s-a mutat pe scenă. În aplauzele celor prezenți s-a dat startul concursului, au fost adresate mulțumiri tuturor instituțiilor și persoanelor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect şi a fost prezentat juriul, prezidat de domnul profesor Nicolae Hada.

Prima dintre cele 10 secțiuni ale concursului a fost cea dedicată teatrului. Pe scenă au urcat, pe rând, şapte trupe de teatru care au încântat spectatorii, dând viață unor personaje memorabile ale dramaturgiei româneşti. Piesa care i-a impresionat la superlativpe membrii juriului şi pe spectatori deopotrivă, obținând premiul I la această secțiune, a fost o adaptare după Ion Băieşu – Tanța şi Costel. Interpreții premiați au fost elevii: Ionuț Dănesc, Vanessa Danciu, Damaris Roman şi Traian-Cristian Burz.

Șapte interpreți au concurat la secțiunea de muzică uşoară, iar premiul I a revenit elevei Alisa Pinko, cea care a reuşit să-i emoționeze pe toți cei care au asistat la reprezentație.

Momentul artistic prezentat de perechea Antonia Moraru – Radu Moldovan, doi copii de doar 8 ani, a cucerit publicul şi le-a adus protagoniştilor un meritat premiu I la cea de-a treia secțiune, rezervată duetului.

Aceeaşi Antonia Moraru, printr-o interpretare de excepție, şi-a adjudecat premiul I la secțiunea de muzică populară.

A cincea secțiune a făcut trecerea la un alt domeniu al artei – desenul artistic. Dintre cele patru concurente s-a distins eleva Sonia Ganea, ale cărei desene au fost răsplătite cu premiul I.

Dansul modern a adus în scenă 5 copii talentați, care au reuşit să electrizeze practic asistența printr-o adevărată explozie de energie. Cel care s-a impus la această secțiune, obținând premiul I, a fost elevul Alexandru Berciu.

Cea de-a şaptea secțiune a fost dedicată fenomenului Kendama, care i-a atras în mod special pe copii în ultimul timp. Dintre cei patru concurenți, Raul Nicoi este cel care i-a impresionat pe membrii juriului şi pe spectatori, primind premiul Iîn aplauzele tuturor.

Considerată cea mai interesantă, secțiunea diverse a adus în scenă momente artistice îndelung aplaudate. Premiul I i-a revenit elevului Robert Barabaşi care a prezentat un moment de beatbox exemplar.

Dance Star Junior este trupa care a câştigat premiul I la secțiunea de dans modern rezervată trupelor, reuşind să capteze cu uşurință atenția tuturor celor prezenți.

Secțiunea care a încheiat concursul a fost muzica instrumentală, iar concurenții care au reuşit să obțină premiul I au fost Cristian Moldovan şi Denis Fieraru.

Premierea concurenților a avut loc în ziua de 23 mai şi a fost precedată de un spectacol oferit de artişti consacrați care au incendiat atmosfera din sală, spre încântarea publicului.

Trofeul Elevii au talenta fost obținut de elevul Ciprian Firizoiu care, prin numărul său de iluzionism, a reuşit să uimească întreaga asistență, fapt care l-a transformat în câştigătorul primei ediții a concursului Elevii au talent.

Spectacolul s-a încheiat, din păcate, dar talentul continuă să existe şi aşteaptă să fie descoperit… într-o viitoare ediție.