Laurențiu Nistor: ”România – investiții străine de 1,6 miliarde de euro”

Home Economie Laurențiu Nistor: ”România – investiții străine de 1,6 miliarde de euro”

Încă din primele luni ale acestui an, mai mulți investitori străini și-au anunțat prezența în România, informează, prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul PSD Laurențiu Nistor.  Acesta apreciază că o astfel de veste nu poate decât să ne bucure, întrucât companiile străine nu ne ocolesc țara, iar această realitate este o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern în sprijinul mediului de afaceri sunt benefice.

Deputatul hunedorean dă și câteva exemple în acest sens: ”Astfel, românii au început să producă pentru Airbus; germanii de la Continental fac recrutări pentru fabrica din Brașov; Compania Preh, furnizor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi și Daimler, își extinde prezența în țara noastră printr-un centru la Iași;  elvețienii de la Alu Menziken vor investi 44 de milioane de euro, iar Mitsubishi Motors analizează posibilitatea de a deschide, anul viitor, o fabrică în România. De altfel, la începutul lunii mai, grupul german Continental și-a anunțat intenția de a-și spori numărul angajaților pe piața românească. Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și anvelope, va angaja încă 1.500 de oameni anul acesta”, explică deputatul Laurențiu Nistor.

Liderul PSD Huneodaa arată că, în acest context, a adresat o întrebare Ministerului  Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, având ca subiect prioritățile privind consolidarea mediului de business, prin atragerea investițiilor străine.

”În răspunsul remis, ministerul precizează că, în acest moment, 84 de proiecte de investiții sunt în diverse stadii de implementare. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1,6 miliarde de euro, cu un număr total al noilor locuri de muncă create de peste 15.000”, spune deputatul PSD.

Laurențiu Nistor apreciază, de asemenea, că o altă veste bună este faptul că România urcă în ierarhia exportatorilor de grâu. ”Cu un potențial agrar foarte mare, auzim asta de 27 de ani, dar acum suntem și pregătiți să-l fructificăm. Programul de guvernare al PSD își propune obiective îndrăznețe pentru agricultura din țara noastră. Primul pas a fost acordarea subvențiilor la timp. Pentru acest an este de așteptat ca agricultura românească să crească mai ales datorită subvențiilor europene. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut pentru ca România să ofere locuitorilor săi un nivel de trai cât mai decent. Tocmai de aceea ne vom îndeplini cu rigurozitate programul de guvernare pentru care am primit votul de încredere al oamenilor”, spune Lauențiu Nistor.