Complexul Energetic caută mineri pentru munca în subteran la exploatarea Livezeni

Home Economie Complexul Energetic caută mineri pentru munca în subteran la exploatarea Livezeni

Exploatarea Minieră (EM) Livezeni are nevoie de 128 de mineri care să lucreze în abatajele din subteran, concursurile de angajare pentru posturile libere urmând să se desfășoare în scurt timp, a declarat miercuri președintele Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean.

Potrivit acestuia, administrația Complexului Energetic Hunedoara (CEH) lucrează la regulamentul de organizare a concursului, noile angajări urmând să se desfășoare în două etape, ce vor fi anunțate din timp.

„Sperăm ca acest regulament să permită participarea la concurs a tuturor celor care vor să muncească la Mina Livezeni, iar candidații să nu fie condiționați la înscriere de o anume calificare (pe minerit, n.r.). Din păcate, în Valea Jiului mai sunt foarte puține clase cu profil miner, iar cursurile de calificare se fac doar în exploatările interne ale CEH”, a spus Câmpean.

Sindicatul „Muntele” a solicitat, în mai multe rânduri, organizarea unor angajări la minele din cadrul companiei, apreciind că există un deficit de personal rezultat ca urmare a pensionărilor și disponibilizărilor colective.

Un prim concurs de angajare s-a desfășurat la Mina Vulcan, în luna aprilie fiind încadrate 70 de posturi libere pentru mineri în subteran, electricieni și lăcătuși. Alte 30 de posturi pentru mineri vor fi scoase la concurs în luna iunie, la aceeași exploatare minieră.

AGERPRES