De la Carla`s Dreem la visul lui Mihai Pop: Renașterea echipei de handbal Știința Petroșani și promovarea la scară internațională a turismului în Valea Jiului

Home Educație De la Carla`s Dreem la visul lui Mihai Pop: Renașterea echipei de handbal Știința Petroșani și promovarea la scară internațională a turismului în Valea Jiului
De la Carla`s Dreem la visul lui Mihai Pop: Renașterea echipei de handbal Știința Petroșani și promovarea la scară internațională a turismului în Valea Jiului

Toma Coconea a lansat din cer, cu parapanta, mingea de handbal, Sorin Toacsen (membru al Federației Române de Handbal) și Vasile Mărgulescu (cel mai renumit antrenor de handbal pe care l-a dat Valea Jiului – antrenor emerit Rapid de 25 ani) au susținut lansarea clubului de handbal la concertul de pe Stadionul Jiul, iar Universitatea Petroșani prin Rectorul Radu Sorin dă încredere în viitorul sportiv și educațional al tinerilor pe specializările de Turism și Management ! Acestea sunt primele efecte concrete ale evenimentului artistic organizat la Petroșani, pe data de 1 Iunie, de oamenii de afaceri Mihai Pop și Daniel Roșca, împreună cu alți parteneri implicați în promovarea sportului și turismului din Valea Jiului la nivel național și internațional.

Nume sonore ale scenei artistice românești au evoluat în cadrul show-ului ”Împreună pentru Valea Jiului” într-un concert care a adunat circa 10.000 de spectatori pe stadiul Jiul din Petroșani.

”Consider că un alt pas important în durabilitatea proiectului nostru ”Împreună pentru Valea Jiului !” este și o echipă de handbal ! Dar nu orice echipă, ci una care prin construcția sa, în următorii 5 ani să ne ducă mai departe, la nivel național și chiar internațional – prin sport și, mai apo, prin turism, în următorii 8-10 ani! Pasul spre un club de handbal l-am făcut pentru că, de fapt, spectacolul de odinioară cu mulțimea aceea frenetică pe care o întâlneam la Jiul, o dată la fiecare două săptămâni în week-end, e greu de crezut că se mai poate realiza. Forța financiară a Văii Jiului nu mai permite acest lucru, însă aici, la jocul cu mingea la semicerc e altceva”, spune cu optimism omul de afaceri Mihai Pop, inițiatorul acestui interesant proiect de promovare, prin sport, a Văii Jiului.

Ideii acestuia i s-au raliat și alți oameni din elita sportivă a Văii Jiului, care prin activitatea lor construiesc o foarte bună imagine Văii Jiului, prin performanța și calitățile lor umane de excepție. Nume precum Toma Coconea sau Avram Iancu sunt cât se poate de semnificative în această direcție.

Mihai Pop este de părere că trebuie să ne bucurăm laolaltă de reușitele noastre, să ne întâlnim și să socializăm la un spectacol (show) periodic, care să fie oferit chiar de către o echipă performeră în handbal, în anii următori. Un show cu lumini si muzică în care spectacolul sportiv și promovarea turismului să fie la un loc.

În opinia acestuia, atragerea copiilor către sport (handbal) prin promovarea acesui sport în cadrul unor spectacole cu artiști de valoare ai scenei românești, este un pas principal prin care copiii vor putea intra într-un program integrat de dezvoltare intelectuală, fizică și psihică așa cum în Valea Jiului că nu s-a mai întâlnit vreodată. ”Începând de la vârsta de 12-13 ani (gimnazial, preuniversitar) și până la vârsta de 22-23 ani (terminarea cursurilor universitare) într-un ciclu de 9-11 ani, copiii noștri vor intra pe mâna unor specialiști.  Aceștia se vor ocupa de aproape tot ce înseamnă un viitor de succes pentru copilul dumneavoastră prin pregătirea specifică pentru dezvoltarea sănătoasă a lui – fizică, psihică și intelectuală, în regim de ”profesionist” încă de la 13-14 ani. Sub îndrumarea coordonatorului proiectului și a specialistul în handbal (pe partea tehnico-tactică), cu a antrenorului specialist cu pregătirea fizică și de body building (capacitate aerobă, anaerobă și masa musculară), cu a psihologului (în vederea orientării școlare și profesionale a elevului încă de la o vârstă fragedă spre specializarea la care are aptitudini și îi place, dar și de rezolvare a unor probleme inerente ale vieții), cu cea a nutriționistului (pentru o alimentație sănătoasă în regim de efort fizic prelungit), dar și spre educație prin legătură puternică cu unitățile și cadrele din învățământ (înființarea de clase de handbal în următorii 3 ani în toate localitățile zonei pentru dezvoltarea durabilă a conceptului). Doar așa vom dezvolta mentalități de promovare a muncii în echipă, caractere puternice și durabile în timp, care împreună pot reprezenta un viitor de succes”, explică Mihai Pop.

Acesta crede, de asemenea, că o strânsă legătură cu mediul academic prin directorii școlilor și profesorii de educație fizică din zona din care provin copiii, prin promovarea la orele de dirigenție a workshop-urilor pe antreprenoriat/turism cu orientare spre specializările existente la Universitatea din Petroșani – altele decât cele pe minerit, precum și la o orientare spre o viață în care performanța să fie în vizor zilnic (prin vizionare periodică de filme motivaționale cu oameni care au avut succes, în sport și viață, etc), sunt tot atâtea măsuri care vor pute construi ceva durabil, astfel încât viitorul copiilor din această regiune să fie unul de succes, aici acasă, în Valea Jiului.

”Prin Programul ”Pas cu pas spre performanța fizică și intelectuală” destinat copiilor din zonă, să ducem povestea noastră mai departe. Cred că din acest moment ”5 minute din viața ta pentru dezvoltarea durabilă a comunității prin sport & turism”, nu este o cerință prea mare, astfel încât în fiecare zi să te gândești că participi la ceva măreț, așa cum ești și tu de fapt! Îl consider momentul ”0”! E un moment în care trebuie să înțelegi că doar munca în echipă (asemenea sportului nostru național – handbalul) ne mai poate aduce performanțe și durabilitate, sustenabilitate economică în timp. Proiectul ”Handbal Challange Știința U. Petroșani” merge înainte, în paralele cu proiectul ”Împreună pentru Valea Jiului”, mai spune Mihai Pop.