Nedeiea păstrătorilor tradițiilor din Paroșeni

Home Cultură Nedeiea păstrătorilor tradițiilor din Paroșeni
Nedeiea păstrătorilor tradițiilor din Paroșeni

Municipalitatea din Vulcan a susținut și în acest an nedeia de Rusalii, organziată potrivit unei stăvechi tradiții de momârlanii din Paroșeni.

De această dată pe lângă momentele folclorice așteptate de toți cei prezenți, au fost recunoscute de către organizatori calitățile de buni gospodari pe care mai multe familii din Paroșeni le demonstrează prin felul în care își administrează gospodăriile, an de an.

La eveniment, alături de momârlanii din zonă (ce-i drept, cam puțini!) au participat, trup și suflet, și foarte mulți iubitori ai tradițiilor populare din municipiul Vulcan. Printre aceștia s-au remarcat, nu doar prin prezență, ci și prin atitudine, doamnele și domnișoarele din cadrul Organziației de Femei a PSD Vulcan. Acestea au venit îmbrăcate în frumoase ii populare și au adus cu ele bucate și prăjituri făcute după rețete bătrânești, autentice.

la eveniment au participat, de asemenea, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, viceprimarul Cristian Merișanu, o parte din membri Consiliului local dar și funcționari ai Primăriei municipiului Vulcan. Primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile a îmbărcat din nou, în cinstea acestui eveniment, costumul popular.

Copiii de la ansamblurile folclorice care funcționează pe lângă unitățile de învățământ din Vulcan, dar și ansamblul Hațegana au întreținut atmosfera de nedeie, spre bucuria celor care se încăpățânează să țină vii tradițiile autentice ale oamenilor acestor locuri.