Parada biciclistelor la ”Skirt Bike Deva”

Comunitatea femeilor “SkirtBike Deva” organizează, în data de 11 iunie 2017, începand cu ora 16.00, în Piața Unirii din Deva,  parada “SkirtBike”, editia a V-a – Bohemian Ride, un marş biciclistic urban, destinat cu precădere femeilor.

Anul asta organizatorii își prpun să readucă în actualitate perioada hippie, cu atitudine nonconformistă, piese cu influențe boeme, flori, ținute boho-chic cu imprimeuri tie-dye, spirit liber și muzică bună.

 

”Inspirat din curentul cycle chic care s-a răspândit rapid din Copenhaga în New York și Tokyo, mișcarea SkirtBike a debutat în 2010 la București ca blog destinat promovarii ciclismului urban pentru femei. SkirtBike este singurul eveniment ciclist din România adresat doamnelor și domnișoarelor iubitoare de frumos, de mișcare, de libertate și de bicicletă si, totodata, cea mai mare comunitate de acest fel. Doamnele și domnișoarele de toate vârstele sunt invitate să pedaleze alături de noi în tinute cât mai chic, cu bicicletele împodobite cu flori și accesorii colorate, cu entuziasm și voie bună. Scopul evenimentului este de a promova ciclismul urban în rândul femeilor și de a demonstra că bicicleta reprezintă un accesoriu al feminității, al frumuseții și al libertății de mișcare, iar mersul pe bicicletă este un mod de viaţă echilibrat, plin de naturaleţe, simplitate, feminitate şi atitudine oriunde ai merge, la serviciu, la piaţă, la gradinita dupa copii sau în oraş cu prietenii.”, explică Ramona Mita, reprezentant al organziatorilor, în cadrul unui comunicat de presă primit la redacție.

Anul acesta, evenimentul este organizat in 16 orase din Romania: Bucuresti, Iasi, Constanta, Brasov, Arad, Oradea, Tg. Mures, Alba Iulia, Cluj, Drobeta Turnu Severin, Baia Mare, Bacau, Galati, Suceava, Botosani  si, bineinteles, Deva.

La Deva, evenimentul din acesta an va cuprinde, pe lângă Parada biciclistelor, care se va desfășura pe următorul traseu: Piata Unirii- Str. 1 Decembrie 1918- Bld. 1 Decembrie 1918- B-dul 22 Decembrie (pana la sensul giratoriu din Dorobanti)- B-dul Decebal-  Str. Avram Iancu-  Str. 1 Decembrie 1918 (pana in Piata Unirii) și numeroase premii (3 biciclete, accesorii pentru biciclete, abonamente tratamente corporale si sali de sport si multe, multe altele), concursuri pentru copii, tombola, muzica, fotografii, baloane, Make-up Corner, Face Painting si Photo Corner pentru doamne si domnisoare si  multe alte surprize.