Senatorul Varujan Vosganian, reîntâlnire cu oamenii Văii Jiului după un deceniu

Home Politică Senatorul Varujan Vosganian, reîntâlnire cu oamenii Văii Jiului după un deceniu
Senatorul Varujan Vosganian, reîntâlnire cu oamenii Văii Jiului după un deceniu

La aprope un deceniu de la momentul în care a vizitat Valea Jiului în calitate de ministru al Economiei și responsabil al sectorului minier și energetic din Guvernul României, actualul senator Varujan Vosganian a revenit în Valea Jiului pentru a participa la o acțiune politică a ALDE, generată de campania electorală pentru alegerea viitorului primar al municipiului Lupeni.

Vosganian a mărturisit în cadrul unei conferințe de presă că are amintiri frumoase legate de Valea Jiului, atât din perioada în care a fost minustru al Economiei, dar și după aceea. Acesta și-a amintit cu plăcere de faptul că, revenit la Petroșani după ce nu a mai fost ministru, minerii l-au primit cu aplauze și s-au ridicat în picioare la venirea sa. ”Am și acum în față imaginea aceea a minerilor care s-au ridicat în picioare și m-au aplaudat, făcându-mi o emoționantă primire în mijlocul lor, după ce deja nu mai eram ministru. Îmi aduc aminte de liderul lor din acea vreme, domnul Zoltan Lacataș, care mi-a spus că respectul pe care mi-l poartă minerii se datorează faptului că am avut curajul să revin în Valea Jiului și după ce n-am mai fost ministru dar și sprijinului pe care l-am acordat, cât am fost ministru al Economiei, pentru investițiile de la compania mineră. Cred că acele investiții au fost de altfel singurele care s-au operat în ultimii 20 de ani în sectorul minier din Valea Jiului”, a spus Varujan Vosgnian.

Liderul ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Moloț a confirmat, la rândul său, că în mandatul 2008-2012 al ministrului Vosganian, la Mina Lupeni a fost făcută cea mai importantă investiție din ultimele două decenii, atunci fiind alocați 10 milioane de euro de către Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul Varujan Vosganian a explicat și rațiunea politică pentru care o aripă a liberalilor a părărsit PNL și a fondat ALDE, dar și rațiunea pentru care ALDE și PSD formează actuala guvernare, precum și rațiunea pentru care ALDE și PSD participă independent în alegerile locale parțiale de la 11 iunie. ”Eu am fost împotriva unirii PNL cu PDL, acel partid fără doctrină și fără principii care a distrus România. Împreună cu domnul Tăriceanu dar și cu alți liberali autentici am fondat ALDE și l-am făcut unul dintre partidele politice importante din România. Așa cum, la un moment dat, pentru a contracara derapajele de putere ale PDL, noi, liberalii am făcut acea alianță cu PSD, care vă spun cu toată responsabilitatea, a salvat democrația în România. Avem în continuare un parteneriat politic corect, principial cu PSD și guvernăm această țară, iar după cum se vede, o facem bine. Am decis totuși să participăm independent în alegerile locale parțiale care au loc în mai multe zone din țară, pe 11 iunie. Noi, ALDE ne-am stabilit și o țintă de 10% din voturile alegătorilor, dar aici, în Valea Jiului, la Lupeni, avem în domnul Brândușe un candidat de primă linie care suntem convinși că poate mai mult. Noi îl susținemși-l vom susține și dacă va reuși să câștige funcția de primar al acestei localități din Valea Jiului”, a declarat senatorul ALDE Varujan Vosganian.

Vosganian și-a exprimat dorința de a mai reveni în Valea Jiului, dar nu neapărat în calitate de on politic, ci poate pentru a face o prezentare a activității sale din domeniul culturii, știut find faptul că acesta este un important reprezenant al Uniunii Scriitorilor din România.