Peste 9.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în minivacanţa de 1 Mai

Home Reportaj Peste 9.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în minivacanţa de 1 Mai

Peste 9.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în minivacanţa de 1 Mai – mai mulţi cu 23% decât totalul vizitatorilor înregistraţi în primele două luni ale anului. Fortăreaţa a fost vedetă în intervalul 31 mai-5 iunie, când 9.211 persoane au vizitat-o folosind telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii.

Puţin peste jumătate dintre turişti (54%) au fost adulţi, alţi 38% copii şi 8% pensionari şi persoane cu dizabilităţi.

Şi luna mai a adus un număr record de turişti la Cetatea din nord-vestul orașului – 24.457 de persoane au vizitat monumentul, în creştere cu 65% faţă de luna aprilie şi cu 14% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea se datorează promovării Cetăţii la mai multe târguri de profil din țară și străinătate, dar şi faptului că fortificaţia a fost inclusă în circuite turistice şi religioase.

Pentru prima dată de la începutul anului, mai mult de jumătate dintre vizitatorii Cetății au fost copii – 52%. În luna mai, fortificaţia a atras un număr de 13.242 de copii, mai mult cu 13% faţă de totalul turiştilor copii din perioada ianuarie-aprilie 2017. Totodată, 2% din totalul vizitatorilor înregistraţi în luna mai au beneficiat de gratuitate la telecabina care facilitează accesul la monument.

Majoritatea covârşitoare a turiştilor din luna mai (92%) au folosit telecabina pentru călătoria dus-întors şi doar 8% au preferat să urce ori să coboare Dealul Cetăţii pe jos.

Peste 240.000 de turişti, români şi străini, au vizitat, Cetatea Deva de la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016.